Strokovnjak za platišča: to napako delajo skoraj vsi Slovenci

Avtomobilska platišča so za vsakega, ki nekaj da na videz avtomobila ključnega pomena. 

nasveti

Občudovanja vredna so le platišča brez poškodb

Ko jeklena zimska platišča zamenjamo z aluminijastimi letnimi se nam zdi, da je pred nami drug avtomobil. Podobno se zgodi, ko avtomobil po dolgem času temeljito operemo in ga za trenutek le občudujemo.

Trendi in razvoj platišč so v zadnjih letih pripeljali do občutnega povečanja povprečne velikosti platišč. Če so bila pred desetletjem 16 palčna platišča nadpovprečna, dandanes naredi vtis šele avto z 19 ali več palčnimi platišči, ki so hkrati postala tudi dvobarvna. Hkrati pa so večja platišča tudi bolj občutljiva na slabše podlage in dovzetna za poškodbe.

Avtomobilska platišča so za vsakega, ki nekaj da na videz avtomobila, ključnega pomena.

Vsi dobro vemo, da je cestna infrastruktura v državi v istem obdobju naredila velik korak nazaj. Namesto investicij so se vrstili rezi in to se zelo pozna na našem voznem parku. Pnevmatike so edini stik vozila s podlago in tako so prav pnevmatike in platišča največja žrtev naših slabih cest. Kaj hitro se zgodi poškodba, ki zahteva ravnanje platišč.

Rast popravil platišč zaznavamo tudi serviserji, saj se je v zadnjem letu močno povečalo povpraševanje po ravnanju alu, litih in železnih platišč ter peskanju. 

ravnanje-platisc-centriranje-vulkanizerstvo-ljubljana-avtostop

 

 

Cenik ravnanja platišč

STORITEV CENA(€)
Ravnanje platišča 1 kos 35,00

Cenik peskanja platišč

STORITEV cena(€)
ALU PLATIŠČA kos
Alu platišče 14″ 20,00
Alu platišče 15″ 24,00
Alu platišče 16″ 26,00
Alu platišče 17″ 26,50
Alu platišče 18″ 28,50
Alu platišče 19″ in 20″ 30,00
Alu platišče 21″ in 22″ 32,50
   
KOVINSKA PLATIŠČA kos
Kovinsko platišče 12″, 13″ in 14″ 10,00
Kovinsko platišče 15″ 12,50
Kovinsko platišče 16″ 12,50
Kovinsko platišče 17″ 15,50

Največja grožnja platiščem so pločniki

Poleg slabih cest pa skoraj vsi Slovenci delamo napake pri parkiranju, saj parkiramo pod premajhnim kotom, kar pripelje do bližnjih srečanj platišč z robniki in poškodb. Seveda nismo krivi le sami, temveč k temu prispevajo tudi vse večji avtomobili, medtem ko se velikost parkirnega boksa že dolgo ni spremenila. V primeru nerodnega parkiranja je poškodba navadno le vizualna in je odločitev za popravilo odvisna od tega, koliko vas videz platišča moti, ko avtomobil pogledate na lep sončen dan.

Drugače pa je z večjimi poškodbami, ki so posledica udarnih jam. Ko zapeljete čez večjo luknjo v cestišču in začutite, da vas je dobro pretreslo, si ob naslednjem postanku vzemite minuto časa in preglejte prizadeto platišče. Tudi, če pnevmatika ni počila, je morda prišlo do poškodbe, ki zahteva ravnanje platišča.

Pogosto se na nas obrnejo stranke, ki jih zaskrbi tresenje volana. V tem primeru je poškodba že zelo resna in avtomobil nevaren za vožnjo. Ko naslednjič perete vozilo, naredite vizualen pregled platišč.

Imate poškodovana ali skrivljena platišča? Pokličite nas.

Obiščite nas v Avtocenter Avtostop

Vabimo vas v naše servisne prostore na pregled in ravnanje platišč ali pa popravilo oziroma peskanje na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Call Now Button