Ugodna menjava zimskih gum

Že razmišljate o menjavi pnevmatik? Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) v 29. členu določa, da morate najkasneje do 15. novembra namestiti zimske gume, ki morajo ostati na vozilu vse do 15. marca naslednjega leta.

nasveti

Menjava pnevmatik ter centriranje

Glavno vodilo, kdaj zamenjati letne gume za zimske naj bo takrat, ko so stalne zunanje temperature pod 7° C. S tem se izognete nepredvidljivim okoliščinam na cesti, prav tako pa se letnim pnevmatikam zmogljivost bistveno poslabša, ko padejo temperature pod to mejo.

Kako veste kdaj zamenjati pnevmatike?

Pomembno je redno, vsakoletno preverjanje pnevmatik. V kolikor uporabljate vaše vozilo pretežno za mestno vožnjo in vožnjo po avtocestah, se menjava gum lahko opravi pri zakonsko določeni globini profila pnevmatike pri 3mm (20. člen Pravilnika o delih in opremi vozil). S strani naših strokovnjakov pa je priporočena menjava pnevmatik za zimske razmere, ko le-te dosežejo 4 mm ostanka globina profila ali po petih letih uporabe, odvisno seveda od namena uporabe vozila in prevoženih kilometrov s pnevmatiko.

Vožnja-v-deževnih-ali-snežnih-razmerah-je-lahko-prijetna

 

Zimske gume

Narejene so iz posebne zmesi, ki ostane mehka tudi pri najnižjih zunanjih temperaturah, profil gume pa je razčlenjen in tako omogoča optimalno zmogljivost na terenu.

 

Na kaj biti pozoren, da naredite dober nakup zimskih pnevmatik?

Pri nakupu novih zimskih pnevmatik moramo biti pozorni na dimenzijo gum, predpisano s strani proizvajalca vozila in posebnosti, ki veljajo za zimske pnevmatike – to je oznaka M+S (mud+snow), simbol snežinke in zimski indikator obrabe.

Ugodna menjava pnevmatik

Cenovno ugodna premontaža zimskih gum vam je na voljo v Avtocentru AvtoStop v Ljubljani-Šiška, kjer se bodo vašemu jeklenemu konjičku popolnoma posvetili strokovno usposobljeni vulkanizerji z dolgoletnimi izkušnjami.

Potrebujete nove pnevmatike po ugodnih cenah ali možnost hrambe gum?

Naši strokovnjaki vam svetujejo pri nakupu novih pnevmatik, prav tako pa vam ponujamo možnost hrambe zamenjanih gum.

Imate težave z vašim vozilom? Pokličite nas.

Želite varnejše pnevmatike z boljšim izkoristkom goriva?

Upamo, da smo s tem člankom razložili nejasnosti, ki se porajajo v zvezi z celoletnimi in zimskimi gumami. V Avtocentru AvtoStop vam nudimo bogat izbor pnevmatik. Vabimo vas, da obiščete našo spletno trgovino oziroma nas kontaktirate in obiščete na Devovi ulici 18 v Ljubljani.

Vabimo vas na strokovni pregled vozila pred vašo daljšo vožnjo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Call Now Button