Vožnja v deževnih ali snežnih razmerah je lahko prijetna

Ko dežuje, razmere na cesti postanejo malce kaotične, kaj šele, ko sneži. V dežju in snegu si vsi želimo, da naš avto dela brezhibno. Brisalci naj pridno brišejo steklo, ventilatorji naj hitro osušijo zamegljena stekla, da lahko vidimo odparkirati.

nasveti

Vožnja v deževnih ali snežnih razmerah je lahko prijetna

Pri tem priporočamo, da redno menjavajte kabinske filtre, saj ko so stari in polni umazanije, postanejo vlažni. Obenem si želimo, da v prometni konici zavore dobro primejo, ko je potrebno naglo zavirati. In nenazadnje, da pnevmatike zmorejo dober oprijem v mokrem in spolzkem.

Da bo vožnja v zahtevnih vremenskih razmerah varna in prijetna, potrebujemo dobro opremljen avto

 

1. Pnevmatike z dovolj profila

Za odličen oprijem na mokri cesti je pomembno, da pnevmatike imajo dovolj profila in pravi tlak. Od 15.11. do 15.03. je zakonsko obvezna uporaba zimskih pnevmatik z min 3 mm profila, ali letne pnevmatike z min 3 mm profila in snežne verige za pogonska kolesa. Ne pozabite, da so pnevmatike edini stik avta s cesto. Priporočamo, da se ne zanašate na zakonsko omejeno globino profila, saj vsak milimeter izboljša vozne lastnosti pnevmatike. Vabimo vas v našo spletno trgovino gum.

nove-zimske-gume-avtostop-gume-avto

 

2. Zanesljive zavore

Zavore na spolzki podlagi dobro primejo, če redno skrbimo za zavorne ploščice in zavorno tekočino. V kolikor avto ob zaviranju naredi kakršenkoli zvok – cvili ali škrta – je potrebno avtomobil takoj odpeljati k avtomehaniku.

nove-zavorne-ploscice-ljubljana-avtostop

 

3. Brisalci, ki ne puščajo prog

Brisalce je priporočljivo kdaj pa kdaj očistiti, da se znebimo vseh smeti, ki povzročajo proge na steklu. Če kljub temu brisalci še vedno ne brišejo dobro, je potrebno zamenjati brisalce. Tako boste ohranili varno vidno polje.

avto-brisalci-avtostop-brezplacna-menjava

 

4. Ventilatorji

Ventilatorje ste nastavili na najvišjo jakost, pa se stekla še vedno ne odrosijo? V takem primeru bo najboljša menjava kabinskega filtra. Stekla se tudi hitro odrosijo, če najprej nastavite najvišjo temperaturo.

Vožnja-v-deževnih-ali-snežnih-razmerah-je-lahko-prijetna

V kaosu je možno uživati, če si pripravljen nanj.

P.S. Če se hočete res dobro pripraviti na vožnjo po dežju ali snegu, se dobro naspite in omejite alkohol prejšnjo noč.  Ker poleg dobre opreme potrebujete tudi koncentracijo.

 

Imate težave z vašim vozilom? Pokličite nas.

Obiščite nas v Avtocentru Avtostop - Varno na cesti!

Svojemu vozilu pazljivo prisluhnite in če opazite kakršnekoli znake okvare, se v najkrajšem času oglasite na servisu. Pravočasen obisk serviserja vam bo prihranil velike stroške popravila.

Zato vas vabimo na strokovni pregled stanja vašega avtomobila in brisalce na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

==> Spletna prodaja gum: https://gume-avto.si/

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Call Now Button