Zakaj je potrebna menjava kabinskega zračnega filtra

Menjava starega kabinskega zračnega filtra je majhna naložba v dobro počutje in udobje pri vožnji. V času poletne vročine je ventilator v avtu naš najboljši prijatelj. Če ventilator ne piha tako kot po navadi, je morda potrebna menjava kabinskega zračnega filtra.

nasveti

Vroče je, ventilator v avtu pa ne piha kot bi moral?

Zamašen ali umazan kabinski filter zmanjša pretok zraka v potniško kabino skozi ventilator. (Posledično se uparjevalnik ne hladi, ampak pregreva, zato ne pride do optimalne hladilne moči.) Takšen filter prepušča tudi alergene v kabino.

Zakaj je potrebna menjava kabinskega zračnega filtra?

Kabinski zračni filter je odgovoren za čistost zraka, ki pride v potniško kabino. V normalnih pogojih pomaga filtrirati  cvetnih prah, bakterije, prah in izpušne pline, ki bi lahko prišli v sistem gretja, ventilacije ali klimatske naprave.

Kabinski filter je dokaj nov dodatek k avtu, ki pa se ga pogosto zanemarja.

menjava-kabinskega-filtra-v-avtu-ljubljana

Zaradi zamašenega filtra kabine ventilator ne piha kot bi moral in v kabino prehajajo prašni delci in smog s ceste.

Kabinski filter je priporočljivo menjati 1 x na leto, če pogosto parkirate pod drevesi ali se vozite po makadamu pa 2 x na leto.

 

Kako veste, da je filter kabine zamašen?

Filter kabine je zabasan, če ventilator dela z zmanjšano močjo, če ima zrak iz ventilatorja neprijeten vonj ali pa če ventilator ne more odrositi stekla v hladnem in deževnem vremenu.

zakaj-menjati-zracni-filter-v-avtu-avtosotp

Z rednim menjanjem kabinskega filtra poskrbite za dobro počutje in udobnost pri vožnji.

 

Imate težave z vašim zračnim sistemom? Pokličite nas.

Obiščite nas v Avtocentru Avtostop

Vabimo vas na strokovni pregled stanja vašega avtomobila Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

==> Spletna prodaja gum: https://gume-avto.si/

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

 

naj bo vaš avto brezhiben

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Ker se zavedamo, da je čas naših strank na prvem mestu, smo za vas pripravili obrazec za povpraševanje o naših storitvahNaši strokovnjaki bodo preverili vaš zahtevek in vas poklicali ali pa odgovorili na vaš elektronski naslov.

Hvala vam, ker nam zaupate.

*Vsa polja so obvezna

 

Call Now Button