Zakaj je potrebna redna menjava olja v avtu?

Menjava olja je eno od najbolj pomembnih vzdrževalnih del na vozilu, saj omogoča brezhibno delovanje motorja. Olje maže in čisti notranje dele motorja, zmanjšuje njihovo trenje in obrabo.

nasveti

Kako pogosto je potrebna menjava olja?

Menjava olja je odvisna od načina vožnje in kako star je motor. Priporočamo menjavo olja na 10.000 – 15.000 km. Obrabljeno motorno olje povzroča zmanjšano moč motorja in večjo porabo goriva. Sčasoma lahko celo povzroči okvaro na motorju. Zato naj bo menjava olja preventivna pri vašem jeklenem konjičku.

Menjava olja je obdobje, ko je potrebna tudi menjava oljnega filtra!

Menjava olja je obdobje, ko je potrebna tudi menjava oljnega filtra!

Tudi izkušeni mehaniki za menjavo olja na avtomobilu potrebujejo kakih 20 minut. Avto je treba dvigniti, s posebnim ključem odviti vijak, pustiti, da olje povsem odteče, zamenjati filter, nato pa skozi drugo odprtino naliti olje do priporočene meje. Pri proizvajalcu motornih olj Castrol, ki je sicer del multikorporacije BP, so prišli na idejo, da bi celoten postopek menjave olja močno pospešili in ga naredili podobnega denimo menjavi kartuše za črnilo na tiskalnikih.

Katero olje uporabiti?

Pri izbiri olja je najbolje upoštevati navodila proizvajalca v lastniški knjižici vašega vozila. Proizvajalec avtomobila predpiše, katerim specifikacijam mora olje ustrezati in priporoči določeno znamko olja. Seznam vseh olj, ki jih odobrijo proizvajalci avtomobilov je možno najti na spletnih straneh proizvajalcev olj. Priporočeno je kupovati sintetična olja, ki mažejo bolj kvalitetno.

Najbolj pomembna lastnost olja je viskoznost, ki vzdržuje mazivnost notranjih delov motorja. Z uporabo prave viskoznosti olja boste izboljšali tudi porabo goriva vsaj za 1-2 odstotka.

Imate težave z vašim vozilom? Pokličite nas.

Ali lahko na redni servis (hitri servis menjava olja) prinesem svoje olje?

Lahko, če ste ga kupili od zanesljivega prodajalca in ustreza predpisanim specifikacijam za vaš avto.

Če se odločite prepustiti menjavo olja strokovnjakom, vas vabimo v našo servisno delavnico avtocentra AvtoStop, kjer vam hitro in ugodno zamenjamo olje.

Menjava olja je eno od najbolj pomembnih vzdrževalnih del na vozilu, saj omogoča brezhibno delovanje motorja. Olje maže in čisti notranje dele motorja, zmanjšuje njihovo trenje in obrabo, preprečuje pregrevanje in korozijo. Menjava olja je tudi pomembna, ker čez določen čas olje postane nečisto in postane manj učinkovito pri opravljanju svojega dela.

Vabljeni v Avtocenter Avtostop

Vozilo je tudi investicija, zato je dobro ohranjati njeno vrednost. Vzdrževano vozilo bomo hitreje prodali. Pravilno vzdrževanje vozila je na prvem mestu. 

Vabimo vas na strokovni pregled vozila pred vašo daljšo vožnjo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

 

naj bo vaš avto brezhiben

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Ker se zavedamo, da je čas naših strank na prvem mestu, smo za vas pripravili obrazec za povpraševanje o naših storitvahNaši strokovnjaki bodo preverili vaš zahtevek in vas poklicali ali pa odgovorili na vaš elektronski naslov.

Hvala vam, ker nam zaupate.

*Vsa polja so obvezna

 

Call Now Button