Zakaj pozimi ni potrebno več ogrevati motorja v prostem teku

Pozimi naj bi bilo dobro pred začetkom vožnje pustiti avto v prostem teku, da se ogreje motor in notranjost avta. Tako naj bi manj obremenjevali motor, ko začnemo z vožnjo.

nasveti

Zakaj pozimi ni potrebno več ogrevati motorja v prostem teku?

Pozimi naj bi bilo dobro pred začetkom vožnje pustiti avto v prostem teku, da se ogreje motor in notranjost avta. Tako naj bi manj obremenjevali motor, ko začnemo z vožnjo. Toda to ni najboljša rešitev. Motorji sedaj delujejo na podlagi vbrizga goriva in najboljše je, da takoj začnete z vožnjo. Umirjena vožnja bo hitro ogrela motor.

Zakaj ni več potrebno pustiti avto v prostem teku, da se ogreje?

 

Potreba po segrevanju avta v prostem teku najbrž izvira iz časa uplinjačev, ki so potrebovali nekaj časa, da se segrejejo na delovno temperaturo. Na splošno avtomobili ne potrebujejo več segrevanja motorja. 

Prosti tek samo podaljša čas ogrevanja avtomobila. Pravzaprav, če je avto predolgo v prostem teku pri zimskih temperaturah lahko pride do redčenja motornega olja.

 

Kaj pa zamrznjena okna pozimi?

Čeprav je tehnologija v avtomobilski industriji napredovala s svetlobno hitrostjo, mraza še niso mogli odpraviti. Brez skrbi. Tukaj je par nasvetov, kako odmrzniti stekla v hladnem jutru.

Najboljše je ukrepati preventivno in avto dati v garažo, če imate to možnost. Če ne, pa vetrobransko steklo pokriti z zaščito. Lahko uporabite tudi staro deko, časopis, boljšo PVC vrečko 

kako-odmrzniti-avto-avtostop

 

 

Kaj pa če so stekla kljub vsem naporom, da bi jih včeraj pokrili, vseeno zamrznila?

  • Prižgite avto in vključite klimo, tako da piha vroč zrak v stekla
  • Odstranite sneg

Začnite strgati led s strgalom. Pomagate si lahko z mlačno vodo, ki jo razpršite po zamrznjenem steklu. Nikoli ne uporabite vroče vode na steklu. Vroča voda na zaledenelem steklu lahko povzroči razpoko.

kako-varno-zascititi-pred-ledom

P.S. Tudi pri odmrzovanju stekel naj avto ne bo predoooolgo v prostem teku.

Imate težave z vašim vozilom? Pokličite nas.

Obiščite nas v Avtocentru Avtostop - Varno na cesti!

Svojemu vozilu pazljivo prisluhnite in če opazite kakršnekoli znake okvare, se v najkrajšem času oglasite na servisu. Pravočasen obisk serviserja vam bo prihranil velike stroške popravila.

Zato vas vabimo na strokovni pregled stanja vašega avtomobila na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

 

naj bo vaš avto brezhiben

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Ker se zavedamo, da je čas naših strank na prvem mestu, smo za vas pripravili obrazec za povpraševanje o naših storitvahNaši strokovnjaki bodo preverili vaš zahtevek in vas poklicali ali pa odgovorili na vaš elektronski naslov.

Hvala vam, ker nam zaupate.

*Vsa polja so obvezna

 

Call Now Button