Zimske gume: na kaj moramo biti pozorni pri nakupu?

»Zima prihaja!« je venomer ponavljal Ned Stark v Igri prestolov in prav je imel. Čeprav so zime dandanes vse bolj mile, pa se je zaradi globalnega segrevanja hkrati povečalo število vremenskih nevšečnosti.

nasveti

Sneg nas včasih preseneti že oktobra ali še celo maja

Zato ne čakajte na zadnji rok, 15. novembra, temveč čim prej poskrbite za primerno zimsko obutev svojih jeklenih konjičkov.
Pravočasna menjava pnevmatik z zimskimi lahko naredi res veliko razliko. A kaj, če lanske zimske gume niso več dobre? Naj kaj morate biti pozorni pri nakupu? Preberite naše nasvete.

Ali naj izberem celoletne gume (M+S) ali zimske gume?

Celoletne gume so zanimiva izbira predvsem iz cenovnega vidika, saj ne potrebujete dveh kompletov gum in/ali platišč. A na žalost so le slab kompromis. Poleti se slabše odrežejo od letnih pnevmatik, pozimi pa slabše od zimskih. Tudi najslabša zimska guma se bo v hladnem vremenu odrezala bolje od najboljše celoletne. Naredite 10 velikih korakov. To je lahko razlika v zavorni poti med gumama pri zaviranju na snegu. Razlika med tem, ali boste trčili v vozilo pred sabo v koloni ali pa se pravočasno ustavili! Če se vozite dlje kot od trgovine in nazaj, vam toplo priporočamo menjavo med zimskimi in letnimi gumami. Na dolgi rok si boste hvaležni, saj boste bolj varni tako vi in vaša družina, kot vaš avtomobil.

Katere pnevmatike izbrati?

Na trgu se pojavljajo vedno novi proizvajalci pnevmatik. Stranke se na nas pogosto obračajo s vprašanjem: »Ali se mi splača vzeti pnevmatike proizvajalca X, ki so v akciji v diskontni trgovini?« Še večkrat pa se zgodi, da se stranke po nakupu takih pnevmatik oglasijo pri nas, saj opazijo škripanje, slabše vozne lastnosti, povečano glasnost ali bobnenje. Skratka, priporočamo vam, da pri nakupu zimskih pnevmatik izberete priznano blagovno znamko. Pomagate si lahko tudi z neodvisnimi testi, ki jih pripravljajo potrošniške in avto-moto organizacije. V Avtostopu ali v naši spletni trgovini boste našli le kakovostne zimske pnevmatike, vseeno pa se najde nekaj za vsak žep.

Kako je z dimenzijami pnevmatik?

Večina avtomobilov dovoljuje več različnih dimenzij pnevmatik, ki so zapisane v navodilih za uporabo. Seveda večje dimenzije platišč avtomobil naredijo bolj privlačen in moderen, a hkrati to pomeni tudi višji strošek pri nakupu pnevmatik. Pri zimskih pnevmatikah zato morda izberite manjšo dimenzijo, ki jo vaš avtomobil še dovoljuje in tako prihranite. Pozorni pa bodite tudi na ostale podatke, kot je indeks hitrosti. Če veliko vozite po avtocesti pri velikih hitrostih poskrbite, da so vaše pnevmatike dovolj kakovostne.

Ugodno: Zimske in celoletne gume. Pokličite nas.

letne-gume-kontakt

Obrnite se na strokovnjaka

Menjava pnevmatik je lahko zahtevna.

Če iščete nov komplet gum na spletu in niste prepričani, kako izbrati prave, smo vam na voljo za nasvet. Pokličite naše strokovnjake na 031 813 813 ali nas obiščite v Avtocentru Avtostop na Devovi ulici 18 v Ljubljani, kjer vam zagotavljamo pestro izbiro zimskih pnevmatik vseh dimenzij in cenovnih razredov. Poskrbimo pa tudi za ekspresno menjavo. Ne oklevajte in nas kontaktirajte!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Call Now Button