Katere ZIMSKE pnevmatike priporoča test pnevmatik?

Testiranje oprijema pnevmatik na suhi cesti, na mokri cesti, na snegu in na ledu. Testirali so tudi glasnost, obrabo pnevmatik in porabo goriva. Pnevmatike z najboljšim rezultatom so izkazale uravnoteženost vseh lastnosti na visoki ravni.

nasveti

Katere ZIMSKE pnevmatike priporoča test pnevmatik

Predstavljamo vam rezultate AMZS test pnevmatik za leto 2018. Kot vsako leto, se tudi letos bliža 15. november, ki  je zakonsko določen datum, ko je na avtomobilu obvezno imeti zimsko opremo. Če je obenem napočil čas za nakup novih pnevmatik, vam lahko pomagamo pri njihovi izbiri.

Testirali so oprijem pnevmatik na suhi cesti, na mokri cesti, na snegu in na ledu. Testirali so tudi glasnost, obrabo pnevmatik in porabo goriva. Pnevmatike z najboljšim rezultatom so izkazale uravnoteženost vseh lastnosti na visoki ravni.

Test zimskih pnevmatik 2018

Rezultat test pnevmatik dimenzij 175/65 R14 T

Pnevmatike z dimenzijo 175/65 R14 ustrezajo manjšim avtomobilom, kot so renault twingo, ford ka ali VW up, pa tudi ford fiesta in VW polo. Na testu 12 pnevmatik je najboljši rezultat dosegla pnevmatika Continental WinterContact TS 860. Takoj za njo ─ z minimalno razliko ─ se je izkazala tudi pnevmatika Dunlop Winter Response 2.

Večina ostalih pnevmatik je imela slabši rezultat zaradi slabšega oprijema na mokri cesti in na snegu.

 

Rezultat test pnevmatik dimenzij 205/55 R16 H

Najbolje prodajane pnevmatike v Evropi so prav pnevmatike dimenzij 205/55 R16 H. Namenjene so širokemu naboru avtomobilov, kamor sodijo VW golf in manjši cestni terenci.

Na testu so preizkusili 16 pnevmatik. Najboljše ocene so dobile pnevmatike Continental WinterContact TS 860Goodyear UltraGrip 9 in Dunlop Winter Sport 5.

Pnevmatika Nokian WR D4 je imela izmed vseh pnevmatik najboljši oprijem na snegu, vendar pa je imela slabši oprijem na mokri cesti in veliko obrabo.

Test zimskih pnevmatik

Vabljeni v Avtocenter Avtostop

Na naslednji povezavi si lahko podrobneje ogledate vse rezultate AMZS-jevega testa zimskih pnevmatik za leto 2018.

V Avtocentru AvtoStop vam nudimo bogat izbor pnevmatik. Vabimo vas, da obiščete našo spletno trgovino oziroma nas kontaktirate in obiščete na Devovi ulici 18 v Ljubljani.

Vabimo vas na strokovni pregled vozila pred vašo daljšo vožnjo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Call Now Button