fbpx

Poliranje žarometov za večjo varnost na cesti!

Oglasite se v našem Avtocentru Avtostop oziroma se postopka lahko lotite sami

Obnova žarometov je potrebna, ko ti postanejo motni ali rumenkaste barve. Plastika žarometov se sčasoma izrabi predvsem zaradi UV žarkov. Uničujejo jo tudi kamenčki in pesek na cesti. Na obrabljenih žarometih se rada zadržuje tudi umazanija. Žarometi tako sčasoma zgubijo na vidljivosti.

Če se tudi vaše luči ne svetijo kot nekoč, jih je najbolje obnoviti. Obnova avtomobilskih žarometov je cenejša od menjave žarometov. Najbolj pomembna pa je vaša varnost, saj vam obnova luči omogoči dobro vidljivost in vidnost na cesti.

V Avtocentru Avtostop vam ugodno, hitro in strokovno obnovimo vaše žaromete. Če imate primerno orodjem in pripomočki, poliranje luči lahko opravite tudi sami doma. Iz izkušenj odsvetujemo laikom, da to opravijo sami. Namreč iz izkušenj vemo, da sami ne opravijo to dobro in posledično imamo mi strokovnjaki več dela, da obnovimo žaromet.

Cena za poliranje žarometov

AKCIJA
POLIRANJE ŽAROMETA (1 KOS)            25,00 €            20,00 €

*Cene vsebujejo DDV

Postopek za poliranje žarometov

Žaromete sestavlja trpežna in proti praskam odporna polikarbonatna plastika. V primerjavi s steklom polikarbonatno plastiko lahko spoliramo do gladkega, da je videti kot nova.

Tukaj je par napotkov za samostojno poliranje žarometov.

  1. Operite avto. Najbolje ga je povoskati, vsaj okoli luči. Vosek bo zaščitil lak avta pred morebitnimi koščki polirne paste.
  1. Luči oblepite z zaščitnim trakom.
  1. Temeljito zbrusite vrhnjo plast, da je spet prozorna. Uporabite vodobrusni papir granulacij 1000, 1500, 2000, 2500, 3000. Vodobrusni papir za 10 minut zmočite v hladni vodi in temeljito nežno zbrusite. Površina naj bo ves čas mokra. Izogibajte se krožnih gibov. Postopek z mokrim brušenjem začnete z vodobrusnim papirjem 1000 in končate s 3000. Brusite med posameznimi granulacijami npr. 1000 levo desno, 1500 gor dol itd. Luči na koncu brušenja z vsako posamezno granulacijo očistite in posušite.
  1. Spolirajte s polirno pasto. Uporabite polirno gobico iz ovčje volne ali krpo iz mikrovlaken. Polirajte s krožnimi gibi.
  1. Spolirajte z voskom, ki bo luč zaščitil pred kislim dežjem, umazanijo in soljo.
  1. Nanesite zaščitni premaz pred UV žarki.

Če so vaše luči močno obrabljene ali pa vam obnova avtomobilskih luči doma ne leži najbolj in bi želeli strokovno poliranje luči, obiščite naš Avtocenter Avtostop v Ljubljani. Naši izkušeni mojstri vam z veseljem ugodno, hitro in kvalitetno obnovijo vaše žaromete.

 

Rezervirajte termin za poliranje žarometov
* NOVO: Spletni nakup pnevmatik po NAJBOLJŠIH cenah *SPLETNA TRGOVINA >>