Piškotki in zasebnost

O piškotkih

Ta pravilnik o piškotkih razlaga, kaj so piškotki in kako jih uporabljamo. To politiko morate prebrati, če želite razumeti, kaj so piškotki, kako jih uporabljamo, vrste piškotkov, ki jih uporabljamo, tj. Podatke, ki jih zbiramo s piškotki in kako se te informacije uporabljajo ter kako nadzirati nastavitve piškotkov. Za dodatne informacije o tem, kako uporabljamo, hranimo in hranimo vaše osebne podatke, glejte naš pravilnik o zasebnosti. Svoje soglasje lahko kadar koli spremenite ali umaknete iz izjave o piškotkih na naši spletni strani. Preberite več o tem, kdo smo, kako nas lahko kontaktirate in kako obdelujemo osebne podatke v naši politiki zasebnosti. Vaše soglasje velja za naslednje domene: avtostop.si

 

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se uporabljajo za shranjevanje majhnih informacij. Piškotki so shranjeni v vaši napravi, ko se spletno mesto naloži na vaš brskalnik. Ti piškotki nam pomagajo, da spletno mesto pravilno deluje, naredijo spletno mesto bolj varno, zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo in razumejo, kako deluje spletno mesto, in analiziramo, kaj deluje in kje ga je treba izboljšati.  

 

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotke se uporablja za različne namene. S pomočjo piškotkov je interakcija med uporabnikom in spletnim mestom hitrejša in enostavnejša. Obstajajo tudi piškotki ki nimajo direktnega vpliva na uporabnika (npr. spremljanje statistike strani – Google Analytics).  
 
 

Kakšne piškotke uporabljamo?

 

Bistveni in najbolj uporabljeni:

Nekateri piškotki so ključni, da lahko izkusite popolno funkcionalnost našega spletnega mesta. Omogočajo nam vzdrževanje sej uporabnikov in preprečujejo kakršne koli varnostne grožnje. Ne zbirajo in ne hranijo nobenih osebnih podatkov. Na primer, ti piškotki vam omogočajo, da se prijavite v svoj račun in dodate izdelke v svojo košarico in varno na blagajno.  

 

Statistika:

Ti piškotki hranijo podatke, kot so število obiskovalcev spletnega mesta, število edinstvenih obiskovalcev, katere strani spletnega mesta so bile obiskane, vir obiska itd. Ti podatki nam pomagajo razumeti in analizirati uspešnost spletnega mesta in kjer potrebuje izboljšanje.  

 

Trženje:

Na naši spletni strani so prikazani oglasi. Ti piškotki se uporabljajo za personalizacijo oglasov, ki vam jih prikazujemo, tako da so za vas pomembni. Ti piškotki nam tudi pomagajo spremljati učinkovitost teh oglaševalskih kampanj. Podatke, shranjene v teh piškotkih, lahko ponudniki oglasov uporabljajo tudi za prikazovanje oglasov na drugih spletnih mestih v brskalniku.  

 

Funkcionalni:

To so piškotki, ki pomagajo nekaterim nebistvenim funkcionalnostim na naši spletni strani. Te funkcionalnosti vključujejo vdelavo vsebine, kot so videoposnetki ali skupna raba vsebine na spletnem mestu na platformah družbenih medijev.  

 

Nastavitve:

Ti piškotki nam pomagajo shraniti vaše nastavitve in nastavitve brskanja, kot so jezikovne nastavitve, tako da boste imeli boljšo in učinkovitejšo izkušnjo pri prihodnjih obiskih spletnega mesta.  

 

Katere piškotke uporabljate sedaj?

Posebni piškotki

 

Piškotek: frontend
Namen: za optimalen prikaz spletnega mesta
Piškotek: __atuvc
Namen: za pravilno delovanje spletne strani
Piškotek: session
Namen: za optimalen prikaz spletnega mesta
Piškotek: external_no_cache
Namen: za optimalen prikaz spletnega mesta
Piškotek: ow_cookie_allow
Namen: preverjanje potrditve piškotkov
Piškotek: PHPSESSID
Namen: za vzpostavitev uporabniške seje in delovanja piškotkov
Piškotek: $Version
Namen: za optimalen prikaz spletnega mesta
Piškotek: mstmode
Namen: za optimalen prikaz spletnega mesta

Google analytics

Piškotek: __utma
Namen: statistika ogledov spletne strani
Piškotek: __utmz
Namen: statistika ogledov spletne strani
Piškotek: __utmt
Namen: statistika ogledov spletne strani
Piškotek: __utmb
Namen: statistika ogledov spletne strani
Piškotek: __utmc
Namen: statistika ogledov spletne strani
Piškotek: __utmv
Namen: statistika ogledov spletne strani

 

Onemogočanje piškotkov

V kolikor ne želite, da si brskalnik shrani piškotke lahko to onemogočite. Več informacij o izklopu piškotkov v Vašem brskalniku:
 
Call Now Button