fbpx

Prijetna vožnja tudi za hišnega ljubljenčka z avtomobilom

Vsi potniki v avtu bi se morali prijetno počutiti pri vožnji, tako tudi domača žival. Da bi bilo tudi hišnim ljubljenčkom lepo pri vožnji z avtom, je dobro upoštevati par nasvetov.

1. Preden se odpravite na pot, se prepričajte, da je vaše vozilo pripravljeno za na pot in na prevoz hišnega ljubljenčka.

2. Na podlagi ugotovitev testov, ki so jih naredili AMZS in partnerski klubi, je varen prevoz domačih živali odvisen od njihove velikosti. Majhne pse ali mačke je najbolje prevažati v zaščitni kletki v prostoru za noge ob zadnji klopi. Večje pse je najbolje prevažati v večji kletki v prtljažniku, ki je ločen od potniške kabine z zaščitno mrežo. Kletko v prtljažniku položite prečno.

3. Če ste voznik pickup vozila, ljubljenčka nikoli ne prevažajte zadaj na odprtem delu vozila.

4. Poskrbite, da na poti imate dovolj postankov.

5. Poleti pred potjo pravočasno preverite, če deluje klima. Če je prevroče, je dobro zapreti okna in vključiti klimo, tako da je udobno vsem potnikom vključno z ljubljenčkom.

6. V poletnih razmerah živali ne puščajte same v avtu, tudi če skočite v trgovino za 5 minut. Čeprav bi pustili okna dovolj odprta, se temperatura v avtu hitro dvigne. Vedno pomislite na dobrobit vaše domače živali.

7. Domačo žival bo bolj prijetno voziti v čistem avtu, zato avto pred potjo, če je mogoče, vedno očistite.

8. Omislite si trpežne preproge in vododoporne prevleke za sedeže, ki pomagajo pri lažjem čiščenju dlak in umazanije.

9. V avtu imejte pripravljeno škatlo s čistili za sprotno čiščenje na poti, ki naj vsebuje čistilo za sedeže, čistilo za okna in brisače ali krpe.

10. Čiščenje avta si olajšajte tako, da umazane tačke psa temeljito obrišete preden gre v vozilo.

Kam s psom na izlet?

Za ideje kam peljati psa na sprehod priporočamo:

Pa prijetno vožnjo!

* NOVO: Spletni nakup pnevmatik po NAJBOLJŠIH cenah *SPLETNA TRGOVINA >>