fbpx

Poskrbite, da je vaše vozilo v dobrem stanju in varno za vožnjo tudi v vročih dneh.

Potem ko je vaš avto končno preživel zimo, je čas da se pripravite na poletne radosti. Poskrbite, da je vaše vozilo v dobrem stanju in varno za vožnjo.

Spomladansko čiščenje avta

Velike količine soli in peska na cestišču v zimskem času lahko povzroči rjavenje podvozja in karoserije. Vsaj po koncu soljenja priporočamo opraviti temeljito čiščenje avta, s poudarkom na podvozju in kolesih!

Menjava pnevmatik

Po 15. marcu lahko spet uporabljamo letne pnevmatike. Uporaba letnih pnevmatik občutno zmanjša porabo goriva in omogoča večjo varnost v prometu.

Brisalci

Zamenjajte izrabljene brisalce in se pripravite na deževne dneve.

Usposobite klima napravo

Prihajajo vroči dnevi in potrebovali boste učinkovito klimo. Nizka moč hlajenja večinoma pomeni, da ni dovolj plina ali slabo tesnjenje sistema. V primeru neprijetnega vonja je potrebno čiščenje klima naprave in zamenjava mikrofiltrov.

 

Preglejte optiko podvozja

Če ste pozimi zaradi nepreglednosti včasih udarili v robnik pločnika, je zdaj čas za pregled optike podvozja. Optiko podvozja priporočamo nastaviti tudi pri vsakem posegu v podvozje in montaži novih pnevmatik. Pravilno nastavljeno podvozje omogoča brezhibno smer vožnje, skrajša pot zaviranja, prihrani porabo goriva in manjšo obrabo pnevmatik.

Hladilnik

Sperite hladilni sistem in zamenjajte hladilno tekočino. Slaba hladilna tekočina lahko povzroči korozijo v hladilniku.

Akumulator

Nizke temperature in vlaga v zimskem času močno vplivajo na delovanje akumulatorja. Preverite, v kakšnem stanju je vaš akumulator in odstranite morebitno korozijo.

Zračni filter

Preverite kakovost zračnega filtra in filtra zraka v kabini, saj sol na cestišču v zimskem času lahko vpliva na njihovo kakovost.

Luči

Zamenjava letnega časa je odlična priložnost za preverjanje delovanja luči, ki so bistvenega pomena za varnost na cesti. Pri rabljenih avtih je potrebno pregledati tudi, v kakšnem stanju so žarometi. Motne ali porumenele žaromete zamenjajte ali pa jih spolirajte.

Zavore

Preverite, če vaše zavore delujejo brezhibno. Umazanija čez zimo se je lahko nabrala tudi na zavorah.

Zamenjajte olje

Če olje ne menjate redno, zdaj je pravi čas, da to naredite!

Pripravite avto na poletje skupaj z nami! Vabimo vas na spomladansko čiščenje avta in servis.

* NOVO: Spletni nakup pnevmatik po NAJBOLJŠIH cenah *SPLETNA TRGOVINA >>