fbpx

Ravnanje in peskanje platišča (feltne)

Vožnja s poškodovanimi platišči ima lahko resne posledice, saj lahko poškoduje ali celo uniči pnevmatiko. Vožnja s tovrstnimi platišči povzroča neprijetno tresenje krmila vozila, obrabo ležajev in amortizerjev ter nepredvideno obrablja podvozje vozila. Ravnanje platišč je zatorej tudi preventivno opravilo in ne le kozmetično.

V današnjih časih, ko je potrebno biti pozoren na vsak porabljen evro, si vsak želi, da za obnovo ali popravilo zapravi čim manj, ali pa celo da to opravi sam. Če npr. zaupate obnovo doma gradbincem, zakaj bi potem sami ravnali, ko pa se lahko odpravite k strokovnjakom Avtocentra AvtoStop?

Nudimo:

  • Ravnanje litih platišč
  • Ravnanje alu platišč
  • Ravnanje železnih platišč
  • Peskanje alu platišč

ALU platišča, lita platišča in jeklena platišča

ALU platišča so, kot že ime pove, aluminijasta platišča.

Lita platišča, ki postajajo vse bolj popularna, pa so narejena iz zlitine s pretežnim delom magnezija ali aluminija. Odlikuje jih atraktiven izgled, manjša teža platišča in efektivnejše zračenje zavor.

Jeklena platišča v primerjavi z ALU platišči sicer rjavijo, vendar so odporna na praske, poškodbe in odrgnine.

Kdaj se odločiti za ravnanje platišča (feltne)?

Največkrat se stranke na nas obračajo z zvitimi feltnami, ki so posledica manjših prometnih nezgod ali poškodb pri vožnji na neustreznih cestah. Skozi čas se platišča zaradi neprimernega vzdrževanja in čiščenja (npr. pregroba krtača) obrabljajo in rjavijo. K temu pripomore tudi cestna sol, ki je v tem obdobju pogosto na cestišču.

Izkrivljena platišča je cenovno ugodneje popraviti in obnoviti kot pa se odločiti za nakup novih. Naši mehaniki vam platišča poravnajo in speskajo.

Postopek za ravnanje platišča

Ravnanje platišč se začne tako, da celotno kolo vizualno pregledamo, s poškodovanega platišča pa demontiramo pnevmatiko. Platišče nato vpnemo na profesionalno napravo za uravnoteženje, da lažje ugotovimo lastnosti poškodbe. Sledi pritrjevanje platišča na stroj za ravnanje platišča, ki s hidravličnim udarcem postopoma in podrobno poravna platišča za avto. Na koncu po želji naročnika platišča speskamo. AvtoStop mehaniki uporabljajo le najnovejšo diagnostično opremo in stroje za popravilo platišč. Poleg ravnanja in peskanja platišč vam nudimo celovito oskrbo za vaše pnevmatike – premontaža in centriranje pnevmatik.

Koliko časa vzame ravnanje platišč?

Ker je čas dragocena dobrina, vam pri Avtocentru AvtoStop v najkrajšem možnem času poravnamo platišča. Povprečni čas ravnanja feltne je ena ura, vendar so možna odstopanja zaradi velikosti platišč in stopnje poškodb ter zvitosti. Svetujemo vam, da nas kontaktirate in izberete termin, ki vam ustreza.

Katere storitve ravnanja “felten” ponujamo?

Ker se zavedamo, da je zunanjost avtomobila prav tako pomembna kot notranja udobnost, vam nudimo ugodno ravnanje kovinskih platišč vseh vrst in oblik.

Cenik za ravnanje in peskanje platišč

Ravnanje platišč

Cena velja za vse velikosti platišč 35,00 €

Peskanje: kovinska platišča

Dimenzije platišč Peskanje
12″ 10,00 €
13″ 10,00 €
14″ 10,00 €
15″ 12,50 €
16″ 12,50 €
17″ 15,50 €

Cena v € velja za kos in vsebuje DDV

Peskanje: ALU platišča

Dimenzije platišč Peskanje
12″ 20,00 €
13″ 20,00 €
14″ 20,00 €
15″ 24,00 €
16″ 26,50 €
17″ 26,50 €
18″ 28,50 €
19″ 30,00 €
20″ 30,00 €
21″ 32,50 €
22″

Cena v € velja za kos in vsebuje DDV

* NOVO: Spletni nakup pnevmatik po NAJBOLJŠIH cenah *SPLETNA TRGOVINA >>