fbpx

Predstavljamo vam rezultate AMZS test pnevmatik za leto 2018. Kot vsako leto, se tudi letos bliža 15. november, ki  je zakonsko določen datum, ko je na avtomobilu obvezno imeti zimsko opremo. Če je obenem napočil čas za nakup novih pnevmatik, vam lahko pomagamo pri njihovi izbiri.

Testirali so oprijem pnevmatik na suhi cesti, na mokri cesti, na snegu in na ledu. Testirali so tudi glasnost, obrabo pnevmatik in porabo goriva. Pnevmatike z najboljšim rezultatom so izkazale uravnoteženost vseh lastnosti na visoki ravni.

Test zimskih pnevmatik 2018

Rezultat test pnevmatik dimenzij 175/65 R14 T

Pnevmatike z dimenzijo 175/65 R14 ustrezajo manjšim avtomobilom, kot so renault twingo, ford ka ali VW up, pa tudi ford fiesta in VW polo. Na testu 12 pnevmatik je najboljši rezultat dosegla pnevmatika Continental WinterContact TS 860. Takoj za njo ─ z minimalno razliko ─ se je izkazala tudi pnevmatika Dunlop Winter Response 2.

Večina ostalih pnevmatik je imela slabši rezultat zaradi slabšega oprijema na mokri cesti in na snegu.

test pnevmatik

Rezultat test pnevmatik dimenzij 205/55 R16 H

Najbolje prodajane pnevmatike v Evropi so prav pnevmatike dimenzij 205/55 R16 H. Namenjene so širokemu naboru avtomobilov, kamor sodijo VW golf in manjši cestni terenci.

Na testu so preizkusili 16 pnevmatik. Najboljše ocene so dobile pnevmatike Continental WinterContact TS 860, Goodyear UltraGrip 9 in Dunlop Winter Sport 5.

Pnevmatika Nokian WR D4 je imela izmed vseh pnevmatik najboljši oprijem na snegu, vendar pa je imela slabši oprijem na mokri cesti in veliko obrabo.

Na naslednji povezavi si lahko podrobneje ogledate vse rezultate AMZS-jevega testa zimskih pnevmatik za leto 2018.

Za široko izbiro vrhunskih pnevmatik ter ugodno in strokovno menjavo pnevmatik vas vabimo v Avtocenter Avtostop. Pokličite nas na telefon 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si in se naročite, da bi se izognili vrstam in nepotrebnemu stresu. Naš naslov je Avtocenter Avtostop, Devova ulica 18,  Ljubljana – Šiška.

 

Kontaktirajte nas

Zakaj kupiti zimske gume?

* NOVO: Spletni nakup pnevmatik po NAJBOLJŠIH cenah *SPLETNA TRGOVINA >>