fbpx

Avtomobil je postal pomemben del naših življenj. V njem preživimo zelo veliko časa, zakaj si ga ne bi malce popestrili? Človek se zabava predvsem takrat, ko pozna bližnjice. Zbrali smo nekaj zabavnih trikov, ki vam bodo olajšali sobivanje z vašim avtom.

1. Kako si zapomniti, kje ste parkirali?

Na večjih parkiriščih imamo včasih nekaj težav s tem, da si zapomnimo, kje natančno smo parkirali naš avtomobil. Prihranite si čas z iskanjem avtomobila in enostavno slikajte mesto, kjer ste parkirali.

2. Kako v tujini vedeti, na kateri strani bo izvoz z avtoceste?

V Sloveniji so izvozi z avtoceste na desni strani. Kaj pa v tujini? Če boste kdaj vozili po ZDA, izvozi ne bodo vedno na isti strani. Pomagate si lahko s tem, da pogledate, na kateri strani je postavljen znak za izvoz. Če je postavljen na levi strani, bo tudi izvoz praviloma na levi strani.

3. Kako vzvratno parkirati v majhni garaži?

Na strop privežite teniško žogico. Tako boste natančno vedeli, kdaj se morate prenehati pomikati nazaj.

4. Kako pametni telefon v avtu uporabiti kot navigacijsko napravo?

Elastiko zvežite skozi odprtino za ventilator in s tem ustvarite provizoričen nosilec za pametni telefon. Pametni telefon lahko ob podpori dobrih aplikacij in GPS sprejemnika praktično v celoti nadomesti prenosno navigacijsko napravo.

5. Kako z vetrobranskega stekla odstraniti lepilo nalepke?

Vzemite časopisni papir in ga zmočite s toplo vodo. Položite ga čez ostanek nalepke in počakajte 10 minut. Lepilo boste z lahkoto odstranili.

6. Kako razpreti obesek za ključe?

Namesto, da si polomite nohte, uporabite razpenjač za sponke. Z njim boste z lahkoto na obesek dodali nov ključ ali pa na ključe namestili nov obesek.

7. Vam ključ za daljinsko odklepanje včasih ne dela?

Ključ približajte vaši bradi, da povečate razpon dometa. Tekočine v človeški glavi pomagajo k večji prevodnosti signala. Zanimivo …

8. Kako ohladiti avto brez klime, ampak z veliko hrupa?

Dobra rešitev za parkirna mesta, kjer si lahko privoščite hrup! J Na eni strani avta odprite okno, na drugi strani pa petkrat ali šestkrat odprite in zaprite vrata. Vroč zrak bo šel ven skozi vrata, skozi okno pa bo v avto prišel hladen zrak.

9. Kako začasno sanirati počeno vetrobransko steklo?

Širjenje razpoke v vetrobranskem steklu lahko začasno upočasnite z brezbarvnim lakom za nohte. Lak nanesite na obe strani stekla in pustite, da se posuši na soncu. Nato avto v najkrajšem času odpeljite na servis, kjer vam bodo poškodovano steklo popravili ali zamenjali.

10. »Odmašite« male vdolbine na avtu

Če ste na avtu opazili majhne vdolbine, si lahko pomagate z odmaševalcem odtokov. Na vdolbino čvrsto pritisnite odmaševalec in »odmašite«. Manjše vdolbinice bi morale večinoma izginiti.

 

Rezervirajte termin

* NOVO: Spletni nakup pnevmatik po NAJBOLJŠIH cenah *SPLETNA TRGOVINA >>