Letne pnevmatike 2020

Letne pnevmatike v Avtocentru Avtostop prodajamo tudi letne in zimske pnevmatike za vse vrste vozil, različnih proizvajalcev, znamk in dimenzij.
Spletna trgovina

1. Letne pnevmatike vseh znamk

Letne pnevmatike v Avtocentru Avtostop imamo letne in zimske pnevmatike za vse vrste vozil, različnih proizvajalcev, znamk in dimenzij kot so: Sava, Viking, Vredestein, Uniroyal, Continental, Falken, Goodyear, Pirelli, Kumho, Nexen, Fulda in Michelin. Letne pnevmatike po želji kupca tudi naročimo.

 

prodaja-zimskih-gum-letnih-gum

 

Gume na obroke v Avtocentru Avtostop. Možnost nakupa na do 24 obrokov.

zanima me nakup gum na obroke

 

 

V kolikor kolebate katere letnepnevmatike so primerne za vas, vas vabimo, da nas kontaktirate in strokovnjaki v Avtocentru Avtostop vam bodo z veseljem pomagali.  Nakup zimskih gum lahko opravite tudi preko spletne trgovine https://gumenadom.si , ker smo z vas pripravili akcijsko ponudbo.

 

 

2. Kateri podatki so na pnevmatikah in kaj pomenijo

 • Kot prvo so pomembne oznake višine, širine in premera pnevmatike. (npr. 195/55Rr16)
 • Označena  je označena tudi vrsta(sezona) pnevmatike običajno je prepoznamo že po imenu, praviloma pa morajo biti označene slikovno in sicer: zimske imajo snežinko, letne pa sonček (celoletno imajo odtisnejo oboje).
 • DOT pnevmatike nam pove kdaj je bila pnevmatika izdelana (poiščite štiri številke za oznako DOT: prvi dve predstavljata teden, zadnji dve pa leto izdelave).

3. Zimske gume – dodatne oznake

 • Poraba goriva je označen z razredi od A do G, kjer je A najboljša vrednost, G pa najslabša, odvisna je od upora pnevmatike.
 • Ocena oprijema je označena s črkami od A do F, kjer A predstavlja najboljšo oceno, F pa najslabšo, izraža pa zavorno zmogljivost na mokri podlagi.
 • Zunanji hrup je označen v decibelih (dB), slikovno pa s črticami ob pnevmatiki, kjer ena črtica pomeni tiho pnevmatiko, tri pa glasno pnevmatiko.
 • Hitrostni razred je označena s črkami, M, P, Q, U, H, V, W, ZR, Y. M je najnižji hitrostni razred, ki omogoča vožnjo do 130km/h, potem premosorazmerno rastejo do hitrosti 300km/h. Hitrostni razred je določen v homologacijskem kartonu, katerega se je potrebno držati, ne smemo namreč pod navedeno vrednost, lahko pa uporabimo pnevmatike višjega hitrostnega razreda.

4. In kje moramo paziti

 • Nosilni razred je označen s številkami od 50 do 124, kjer vsaka številka predstavlja št. kilogramov nosilnosti, začne se pri 190kg in raste vse do 1600kg. Pnevmatike z višjo nosilnostjo so označene tudi z oznako XL (exstra load)
 • Najdemo pa tudi različne dodatne oznake kot so: FR (bočna zaščita), XF XL in RF (povečana nosilnost), ML (ojačan rob), C (primerno za lahka tovorna vozila), MO (izdelava za Marcedes)

5. Poceni letne pnevmatike – nakup

Nakup pravih letnih pnevmatik glede na vaše želje in potrebe je v poplavi ponudb prava umetnost, pozoren moraš bit namreč kar na nekaj značilnosti:

 • Priporočljivo je, da pnevmatike od prvega dneva uporabe niso starejše od petih let.
 • Pri izbiri pnevmatik je biti dobro pozoren tudi na to, kako se obnesejo na mokrem in suhem cestišču.
 • Premislite o izbiri pravega modela. Nekatere pnevmatike imajo dober oprijem na mokri cesti in obenem manjšo obrabo, druge pa se dobro izkažejo tako na suhem kot na mokrem cestišču, a imajo večjo obrabo in so cenejše.
 • Pomemben je tudi hitrosti razred (zakonsko določen) in nenazadnje hrupni razred.

zadnje novice iz sveta avtomobilizma

Bodite na tekočem z zadnjimi novicami iz sveta avtomobilizma, koristnimi nasveti za voznike in  Avtostopovimi akcijami samo za naročnike.

4 znaki, ki nakazujejo na okvaro avtoelektrike

4 znaki, ki nakazujejo na okvaro avtoelektrike Ste med jutranjim hitenjem v službo opazili, da se vaš avtomobil ne zažene tako hitro, kot se je prej? Je armaturna plošča osvetljena z manj intenzivno svetlobo kot ponavadi?nasvetiAvtoelektrika je nujna za zagon in...

Je avto bolje servisirati 1x letno ali na 20.000 km? Mehaniki so jasni

Je avto bolje servisirati 1x letno ali na 20.000 km? Mehaniki so jasni Lastništvo avtomobila s seboj prinese tudi stroške vzdrževanja in servisiranja. Vsi, ki imamo avtomobil, smo se že srečali z nepredvidenimi popravili, ki lahko pomenijo visoke stroške, še posebej,...

Zakaj prihaja do okvar klime v avtomobilu?

Zakaj prihaja do okvar klime v avtomobilu? Zaradi klimatskih sprememb se zdi, da pomlad in poletje vsako leto nastopita malo prej. Komaj zamenjamo zimske pnevmatike z letnimi, že moramo začeti vklapljati klimatsko napravo.nasvetiKako klimatsko napravo redno...

Kaj vpliva na močno obrabo zavornih diskov?

Kaj vpliva na močno obrabo diskov? Na menjavo zavornih diskov vozniki svoja vozila večinoma pripeljejo po približno 50.000 prevoženih kilometrih. Zgodi pa se, da se pri nekaterih voznikih zavorni diski obrabijo že pri 25.000 prevoženih kilometrih, spet drugi zavorni...

3 ključni znaki, da je treba opraviti zavorni servis

3 ključni znaki, da je treba opraviti zavorni servis Pravilno delujoče in učinkovite zavore so ključne za varne poti. V prometu si zaradi lastne varnosti in varnosti drugih ne moremo privoščiti, da zavore ne bi zanesljivo zavirale in ustavile vozila. Strnili smo nekaj...

Znate skrbeti za pravilno delovanje klime v avtu?

Znate skrbeti za pravilno delovanje klime v avtu? Zaradi klimatskih sprememb se zdi, da pomlad in poletje vsako leto nastopita malo prej. Komaj zamenjamo zimske pnevmatike z letnimi, že iščemo tipko za vklop klimatske naprave v vozilu. nasveti Zakaj prihaja do okvar...

Zaradi te malenkosti na tehničnem pregledu marsikoga zavrnejo!

Zaradi te malenkosti na tehničnem pregledu marsikoga zavrnejo!Dobro delujoči poskrbijo, da v vseh vremenskih pogojih jasno vidimo dogajanje na cesti in da nas opazijo drugi udeleženci v prometu. nasveti Žarometi avtomobila so se skozi leta spremenili Prav na področju...

Koliko časa traja montaža vlečne kljuke in zakaj

Koliko časa traja montaža vlečne kljuke in zakaj Vleka prikolice je dandanes bolj enostavna kot kadarkoli. Novejši avtomobili imajo močnejše motorje z več navora in veliko tehnologije, ki vam lahko pomaga pri obračanju. Zato le brez skrbi in pot pod noge. nasveti...

Strokovnjak za platišča: to napako delajo skoraj vsi Slovenci

Strokovnjak za platišča: to napako delajo skoraj vsi Slovenci Avtomobilska platišča so za vsakega, ki nekaj da na videz avtomobila ključnega pomena.  nasveti Občudovanja vredna so le platišča brez poškodb Ko jeklena zimska platišča zamenjamo z aluminijastimi letnimi...

Letne gume ali celoletne gume poleti. Kakšne so razlike?

Letne gume ali celoletne gume poleti. Kakšne so razlike? Kakšne so sploh razlike med letnimi in celoletnimi gumami? Je uporaba celoletnih gum dobra izbira? Lahko z njimi v resnici prihranimo? To in še več preberite v naslednjih vrsticah. nasveti Lahko z nakupom...

prijava

na e-novice

 

naj bo vaš avto brezhiben

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Ker se zavedamo, da je čas naših strank na prvem mestu, smo za vas pripravili obrazec za povpraševanje o naših storitvahNaši strokovnjaki bodo preverili vaš zahtevek in vas poklicali ali pa odgovorili na vaš elektronski naslov.

Hvala vam, ker nam zaupate.

*Vsa polja so obvezna

 

Call Now Button