PRODAJA GUM LJUBLJANA

V Avtocentru Avtostop prodajamo letne in zimske pnevmatike za vse vrste vozil, različnih proizvajalcev, znamk in dimenzij.
Spletna trgovina

1. Prodaja gum vseh znamk

Avtocentru Avtostop imamo letne in zimske pnevmatike za vse vrste vozil, različnih proizvajalcev, znamk in dimenzij kot so: Sava, Viking, Vredestein, Uniroyal, Continental, Falken, Goodyear, Pirelli, Kumho, Nexen, Fulda in Michelin. Pnevmatike po želji kupca tudi naročimo.

 

 

V kolikor kolebate katere pnevmatike so primerne za vas, vas vabimo, da nas kontaktirate in strokovnjaki v Avtocentru Avtostop vam bodo z veseljem pomagali.  Nakup pnevmatik lahko opravite tudi preko spletne trgovine www.gume-avto.si , ker smo z vas pripravili akcijsko ponudbo.

 

 

2. Kateri podatki so na pnevmatikah in kaj pomenijo

 • Kot prvo so pomembne oznake višine, širine in premera pnevmatike. (npr. 195/55Rr16)
 • Označena  je označena tudi vrsta(sezona) pnevmatike običajno je prepoznamo že po imenu, praviloma pa morajo biti označene slikovno in sicer: zimske imajo snežinko, letne pa sonček (celoletno imajo odtisnejo oboje).
 • DOT pnevmatike nam pove kdaj je bila pnevmatika izdelana (poiščite štiri številke za oznako DOT: prvi dve predstavljata teden, zadnji dve pa leto izdelave).

3. Dodaten pomen oznak na pnevmatikah

 • Poraba goriva je označen z razredi od A do G, kjer je A najboljša vrednost, G pa najslabša, odvisna je od upora pnevmatike.
 • Ocena oprijema je označena s črkami od A do F, kjer A predstavlja najboljšo oceno, F pa najslabšo, izraža pa zavorno zmogljivost na mokri podlagi.
 • Zunanji hrup je označen v decibelih (dB), slikovno pa s črticami ob pnevmatiki, kjer ena črtica pomeni tiho pnevmatiko, tri pa glasno pnevmatiko.
 • Hitrostni razred je označena s črkami, M, P, Q, U, H, V, W, ZR, Y. M je najnižji hitrostni razred, ki omogoča vožnjo do 130km/h, potem premosorazmerno rastejo do hitrosti 300km/h. Hitrostni razred je določen v homologacijskem kartonu, katerega se je potrebno držati, ne smemo namreč pod navedeno vrednost, lahko pa uporabimo pnevmatike višjega hitrostnega razreda.

4. In kje moramo paziti

 • Nosilni razred je označen s številkami od 50 do 124, kjer vsaka številka predstavlja št. kilogramov nosilnosti, začne se pri 190kg in raste vse do 1600kg. Pnevmatike z višjo nosilnostjo so označene tudi z oznako XL (exstra load)
 • Najdemo pa tudi različne dodatne oznake kot so: FR (bočna zaščita), XF XL in RF (povečana nosilnost), ML (ojačan rob), C (primerno za lahka tovorna vozila), MO (izdelava za Marcedes)

5. Avtostop ustreže vsaki vaši želji

Nakup pravih pnevmatik glede na vaše želje in potrebe je v poplavi ponudb prava umetnost, pozoren moraš bit namreč kar na nekaj značilnosti:

 • Priporočljivo je, da pnevmatike od prvega dneva uporabe niso starejše od petih let.
 • Pri izbiri pnevmatik je biti dobro pozoren tudi na to, kako se obnesejo na mokrem in suhem cestišču.
 • Premislite o izbiri pravega modela. Nekatere pnevmatike imajo dober oprijem na mokri cesti in obenem manjšo obrabo, druge pa se dobro izkažejo tako na suhem kot na mokrem cestišču, a imajo večjo obrabo in so cenejše.
 • Pomemben je tudi hitrosti razred (zakonsko določen) in nenazadnje hrupni razred.

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Sorodni članki iz sveta avtomobilizma

Bodite na tekočem z zadnjimi novicami iz sveta avtomobilizma, koristnimi nasveti za voznike in  Avtostopovimi akcijami samo za naročnike.

10 prednosti avtomatske avtopralnice avtostop

10 prednosti avtomatske avtopralnice avtostop Na Letališki 1, poleg Bauhausa, smo odprli najnovejšo, največjo in najmodernejšo avtomatsko avtopralnico priznane blagovne znamke CHRIST v Sloveniji. nasveti 10 prednosti avtomatske avtopralnice avtostop Nimate časa, da bi...

10 trikov za vsako mamico voznico ali očka voznika

10 trikov za vsako mamico voznico ali očka voznika Dandanes precej družin veliko časa preživi v avtomobilu. Zaradi pomanjkanja časa in preobremenjenosti je včasih naporno misliti na vse podrobnosti in se vedno znova sproti organizirati. nasveti 10 trikov za vsako...

Kaj narediti, če odpovedo zavore

Kaj narediti, če odpovedo zavore Eden največjih strahov voznika je, da mu kaj odpove ali da se ne bi mogel ustaviti. Zavore lahko med drugim odpovedo zaradi vlage v zavornem olju. nasveti Kaj narediti, če odpovedo zavore? Vzrok za odpoved zavor je lahko tudi...

Kako vzdrževati avtomobil z veliko prevoženimi kilometri

Kako vzdrževati avtomobil z veliko prevoženimi kilometri? Imate avtomobil z več kot 150.000 prevoženimi kilometri in si želite z njim prevoziti še vsaj  enkrat toliko kilometrov? Če ga pravilno vzdržujete, to ne bi smela biti težava. To pomeni, da veste, katera...

Parkirni senzorji za lažje bočno ali vzvratno parkiranje

Parkirni senzorji za lažje bočno ali vzvratno parkiranje Vam bočno ali vzvratno parkiranje včasih zagreni prihod v službo, nakupovanje ali izlet? Proizvajalci avto-tehnike so izumili »asistente«, ki pomagajo pri še tako zahtevnem manevriranju. Pri tem so strpni in...

Pomladanska priprava avtomobila na vroče dni

Pomladanska priprava avtomobila na vroče dni Prihaja pomlad, z njo pa tudi začetek nove sezone za vaš avto. Pozimi je pridno vžigal v mrzlih jutrih, speljeval na zasneženih klancih, vozil po obilici soli na cestah in se v meglenih dnevih dostikrat umazal zaradi...

Posledice preveč ali premalo napolnjenih pnevmatik

Posledice preveč ali premalo napolnjenih pnevmatik Zaradi vsakdanje naglice velikokrat zanemarimo mala opravila na avtomobilu, med katera sodi tudi preverjanje zračnega tlaka v pnevmatikah. Vendar pa mora zaradi varnosti in tudi ekonomičnosti imeti vsaka...

Kako pravilno uporabljati avto klimo v vročini in v mrzlih dneh

Kako pravilno uporabljati avto klimo v vročini in v mrzlih dneh Ker klima napravo večinoma povezujemo s hlajenjem, nekateri vozniki v hladnem vremenu klimo nagonsko izključijo. V resnici pa bi klimo morali povezovati s suhim zrakom. nasveti Kako pravilno uporabljati...

Preprosti triki za vse voznike

Preprosti triki za vse voznike Avtomobil je postal pomemben del naših življenj. V njem preživimo zelo veliko časa, zakaj si ga ne bi malce popestrili? Človek se zabava predvsem takrat, ko pozna bližnjice. Zbrali smo nekaj zabavnih trikov, ki vam bodo olajšali...

Kako pogosto lahko čistim svoj avto?

Kako pogosto lahko čistim svoj avto? Redno čiščenje avtomobila ščiti lak in preprečuje rjavenje, poleg tega pa omogoča brezhibno ohranjenost vozila, zaradi česar ga boste lahko kasneje lažje prodali po višji ceni. nasveti Kako pogosto lahko čistim svoj avto? Če ste...

popusti in ugodnosti za naše zveste naročnike

prijava

na e-novice

naj bo vaš avto brezhiben

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

Ker se zavedamo, da je čas naših strank na prvem mestu, smo za vas pripravili obrazec za povpraševanje o naših storitvahNaši strokovnjaki bodo preverili vaš zahtevek in vas poklicali ali pa odgovorili na vaš elektronski naslov.

Hvala vam, ker nam zaupate.

*Vsa polja so obvezna

 

Call Now Button