Najmlajši bodo veseli, če jih vključite v svoja vsakodnevna opravila

Ali mogoče mislite, da ni dobro otroke obremenjevati z odraslimi opravili? Otrok naj se igra, bo že dovolj časa, da se ukvarja z odraslimi temami kot je npr. čiščenje ali vzdrževanje avta? Toda karkoli boste otroke naučili v otroštvu je naložba za njihovo prihodnost.

Tudi naši otroci bodo nekoč postali vozniki. Zelo je dobrodošlo, da otroci vidijo, da avto ni samo za zabavo, ampak da je zanj potrebno skrbeti in ga rutinsko vzdrževati.

Z učenjem otroka o avtu boste pripomogli, da bo kasneje kot polnoleten in poln hormonov bolj odgovoren do avtomobila in s tem do svoje varnosti.

Vzemite si čas, da otroka učite o avtu

Otroci se po navadi radi učijo, kako avto dejansko deluje. Beseda »avto« je tudi ena od prvih besed, ki jih otrok v sodobnem času spregovori.

Če se kot otroci naučijo, kako pomembno je poskrbeti za zanesljivost svojega avta in s tem za svojo varnost na cesti, bodo to tudi kot odrasli vedeli.

Ideje za avto – opravila z otroci

Začnete lahko s tremi preprostimi in zabavnimi opravki, s katerim bodo otroci dobili vpogled v vzdrževanje avta.

1. Preglejte skupaj lučke in brisalce

Pojasnite otrokom, kako pomembno je imeti pregled na cesto in biti viden, ko vozite. Pokažite jim, kako se zamenja brisalce in skupaj preglejte notranje in zunanje lučke.

2. Operite avtomobil z otrokom

Otroci obožujejo pomagati oprati avto. Povejte jim, naj poiščejo morebitne praske, udrtine ali razpokano steklo na avto. Razložite jim, da je vsako težavo najbolje rešiti takoj na začetku. Če se težav ne popravi pravočasno, kasneje lahko iz tega nastanejo večje težave, ki jih je dražje popraviti.

3. Skupaj preverite olje

Pokažite otrokom, kako se preveri olje. Razložite jim, da je olje potrebno redno preverjati, saj tako lahko motor nemoteno opravlja svojo funkcijo. Povejte jim tudi, da je potrebno tudi ostale tekočine (tekočina za vetrobransko steklo, hladilna tekočina) redno preverjati, tako da lahko avto dela kot je treba.

Obstaja še veliko drugih opravil, ki jih lahko starši počnete skupaj z otroci. Vzemite si čas in se zabavajte!

 

Potrebujete servis? Rezervirajte termin

Ugodno: menjava pnevmatik že od 24,90 € za ALU in jeklena platiščaVeč »