fbpx

Priznane avto revije kot so AutoBild in AutoZeitung so izbrale Contitental kot najboljšo znamko med proizvajalci pnevmatik.

Continental pnevmatike, ki jih proizvajajo v Nemčiji, so od leta 2007 dobile najvišja priporočila v skoraj 80% vseh testov.

Gume Continental nudijo vrhunski oprijem in kratko zavorno pot v vseh vremenskih razmerah. Pri Continental so upoštevali vse vidike varnosti in zmogljivosti. Zaradi tega Continental gume dobivajo najvišje ocene za pnevmatike po vsem svetu.

Prednosti Continental pnevmatik

Continental pri svojih pnevmatikah nudi tehnologijo ContiSeal™, s katero se lahko vozite tudi s predrto gumo. Namreč luknje do premera 5 mm se same nazaj zatesnijo. S takšno pnevmatiko ni treba takoj ustaviti in nameščati rezervnega kolesa. Predrto pnevmatiko potem mora čim prej pregledati vulkanizer. ContiSeal™ deluje na podlagi lepljive tesnilne plasti na notranji stran tekalne plasti pnevmatike. Pnevmatike ContiSeal™ imajo vidni simbol na bočni steni in so primerne za vsa platišča.

Pri Continental uporabljajo tudi sistem SSR (Samonosna praznovozna pnevmatika = RFT pri Dunlop, Bridgestone, ZP pri Michelin). SSR uporabljajo pri pnevmatikah z majhnim presekom in s katerim so pnevmatike primerne za vsa standardna platišča. Pri takšnih gumah lahko prevozite še do 80 km s hitrostjo največ 80 km/h. Sistem SSR deluje na podlagi samonosne ojačane bočnice.

In katere Continental pnevmatike priporočajo testi?

AMZS in nemški ADAC je uvrstil na prvo mesto 195/65 R15 Continetal winter contact TS 860.

Ravno tako je AMZS dobro ocenil Continetal Wintercontact TS 850 P SUV

Na nemških neodvisnih testih (Auto motor und sport) je prvo mesto zasedla zimska guma Continental 225/45R18 XL FR 95V TS850P.

Kljub temu, da so pnevmatike Continental odlične, še vedno priporočamo, da na tej povezavi preverite, katere pnevmatike so dobre za določeno vozilo.

Nakup pnevmatik
Menjava gum

* NOVO: Spletni nakup pnevmatik po NAJBOLJŠIH cenah *SPLETNA TRGOVINA >>