fbpx

Kontakt

icon_widget_image PON-PET: 8.00-19.00, SOB: 8.00-15.00 icon_widget_image Moskovska 1, 1000 Ljubljana icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(NOVA LOKACIJA: Moskovska 1, BTC, Ljubljana)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Nastavitev žarometov

Nastavitev žarometov je izjemno pomembnega pomena za dobro vidljivost in svojo vidnost, zato vklopi razum in poskrbi za pravilno svetilnost na tvojem vozilu. Še zlasti to velja v temnih zimskih mesecih, ko veliko časa na cesti prevozimo v temi in ob slabi vidljivosti.

 • Menjava žarnice

 • 7
  že od
  • Menjava žarnice h4 ali h7
  • Menjava žarnice v smerokazu
  • Menjava pozicijske žarnice

 • Nastavitev žarometov

 • 25
  samo
  • Nastavitev kota sijalnosti
  • Pregled in testiranje
  • Nastavi se oba žarometa

 • Poliranje žarometov

 • 30 €/kos
  samo
  • Čiščenje žarometa
  • Poliranje žarometa
  • Sušenje in pregled

TOP ponudba

 • Nastavitev žarometov

 • 25
  samo
  • Nastavitev kota sijalnosti
  • Pregled in testiranje
  • Nastavi se oba žarometa

Celotni cenik

Storitev

Cena (cena z DDV)

Menjava navadne žarnice/kos

7,00 €

Nastavitev žarometov

25,00 €

Diagonostika vozila s testiranjem

25,00 € 

Test akumulatorja

5,00 €

Mehanično delo 2 (avtoelektrična servisna dela)

40,00 €/ura

1. Strokovna nastavitev žarometov

Nastavitev žarometov je izjemno pomembnega pomena za dobro vidljivost in svojo vidnost, zato vklopi razum in poskrbi za pravilno svetilnost na tvojem vozilu. Še zlasti to velja v temnih zimskih mesecih, ko veliko časa na cesti prevozimo v temi in ob slabi vidljivosti. Delujoče in učinkovite luči so zato pozimi eden od najpomembnejših vozniških pripomočkov. Podrobnejše nastavitve višine snopov žarometov je treba prepustiti mojstrom v mehaničnih delavnicah avtocentra Avtostop, ki imajo za pravilno nastavitev višine snopa žarometov – tako za zasenčene kot za dolge luči – tudi ustrezno orodje oziroma napravo.

nastavitev-žarometov-ljubljana

V kolikor opazite kakršnokoli odstopanje potrebujete nastavitev luči. Nepravilna nastavitev luči je tudi zakonsko neustrezne in zaradi tega pogosto ne opravimo tehničnega pregleda vozila. Nenastavljene luči pa lahko močno zaslepijo nasproti vozeče se vozilo, in s tem povzročijo marsikatero nevšečnost.

 

2. Pravilno nastavljeni žarometi

Pri zasenčenih lučeh pravilen snop sveti od 50 do 100m daleč, na cestišče pred vozilo. Praviloma imajo neenakomerno obliko snopa, saj mora na desni osvetliti tudi okolico (da opazimo npr. pešce in živali), ne levi pa malce ožji, da ne zaslepi nasproti se vozečih vozil.

Pri dolgih lučeh pa sta snopa luči enakomerna usmerjena pa sta rahlo višje saj nam s tem omogočata da vidimo dlje.

 

3. Kako poskrbimo za pravilno nastavitev

Če je včasih veljalo, da se pred vsakim začetkom vožnje sprehodimo okoli vozila in tako preverimo, če je vse na svojem mestu, danes s tem precej težje odkrijemo napake na vozilu. Seveda s tem še vedno lahko preverimo, če nam svetijo vse luči, kot tudi, če imajo pnevmatike dovolj profila. Sami pa lahko preverimo tudi, če nam tako zasenčene, kot dolge luči enakomerno svetijo in sicer tako da:

S prednjim delom vozilo zapeljemo ob zid na razdaljo nekaj metov.

Prižgemo zasenčene luči in primerjamo robove obeh žarometov. Oblika ne sme biti popolnoma enaka, saj mora snop na desni osvetljevati tudi okolico, na levi pa ne sme zaslepiti drugih vozil, ki prihajajo nasproti.

Postopek ponovimo tudi z dolgimi lučmi, kjer pa smo pozorni, da sta snopa enakomerna.

nastavitev-žarometov-avtostop

4. Nastavitev žarometov doma

Čeprav imajo starejša vozila s halogenskimi žarnicami poseben vijačni mehanizem, ki nam omogoča natančno nastavitev žarometov tudi doma, je natančnejšo nastavitev žarometov treba prepustiti mojstrom v mehaničnih delavnicah, kot so strokovno usposobljeni serviserji v Avtocentru Avtostop, ki imajo za seboj dolgoletne izkušnje pri delu z vozili vseh tipov znamk uporabljajo le najnovejšo opremo za nastavitev žarometov, katera pa je pri vozilih novejše dobe mogoče ob uporabi le te.

 

5. Poskrbimo za vaš čas

V kolikor pa, da za obisk servisa ne najdete časa, vam nudimo praktično rešitev. Po vaše vozilo pridemo na željeno lokacijo, pri nas opravimo servis/popravilo, nakar vam vozilo dostavimo nazaj. Medtem, ko boste vi čas namenili bolj pomembnim opravilom, bomo mi poskrbeli, da bo vaše vozilo še naprej zanesljivo in varno prevozno sredstvo.

Doplačilo za omenjeno storitev je 10,00 €. Cena velja samo za avtocestni obroč Ljubljane.

V primeru težav z vašim vozilom vas vabimo v Avtocenter Avtostop na Moskovsko ulico 1 v BTC-ju, za čisto vozilo pa obiščite našo najnovejšo ročno, samopostrežno avtopralnico ali največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Celovški cesti, v neposredni bližini gostilne Žibert.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Sorodni članki vezani avtoelektriko