NASTAVITEV ŽAROMETOV V AVTU LJUBLJANA

Nastavitev žarometov je izjemno pomembnega pomena za dobro vidljivost in svojo vidnost, zato vklopi razum in poskrbi za pravilno svetilnost na tvojem vozilu.
Samo 25 €Naročite se

1. Strokovna nastavitev žarometov

Nastavitev žarometov je izjemno pomembnega pomena za dobro vidljivost in svojo vidnost, zato vklopi razum in poskrbi za pravilno svetilnost na tvojem vozilu. Še zlasti to velja v temnih zimskih mesecih, ko veliko časa na cesti prevozimo v temi in ob slabi vidljivosti. Delujoče in učinkovite luči so zato pozimi eden od najpomembnejših vozniških pripomočkov. Podrobnejše nastavitve višine snopov žarometov je treba prepustiti mojstrom v mehaničnih delavnicah avtocentra Avtostop, ki imajo za pravilno nastavitev višine snopa žarometov – tako za zasenčene kot za dolge luči – tudi ustrezno orodje oziroma napravo.

 

Cenik nastavitve žarometov

Cena nastavitve žarometov je samo 25 €

V kolikor opazite kakršnokoli odstopanje potrebujete nastavitev luči. Nepravilna nastavitev luči je tudi zakonsko neustrezne in zaradi tega pogosto ne opravimo tehničnega pregleda vozila. Nenastavljene luči pa lahko močno zaslepijo nasproti vozeče se vozilo, in s tem povzročijo marsikatero nevšečnost.

 

2. Pravilno nastavljeni žarometi

Pri zasenčenih lučeh pravilen snop sveti od 50 do 100m daleč, na cestišče pred vozilo. Praviloma imajo neenakomerno obliko snopa, saj mora na desni osvetliti tudi okolico (da opazimo npr. pešce in živali), ne levi pa malce ožji, da ne zaslepi nasproti se vozečih vozil.

Pri dolgih lučeh pa sta snopa luči enakomerna usmerjena pa sta rahlo višje saj nam s tem omogočata da vidimo dlje.

3. Kako poskrbimo za pravilno nastavitev

Če je včasih veljalo, da se pred vsakim začetkom vožnje sprehodimo okoli vozila in tako preverimo, če je vse na svojem mestu, danes s tem precej težje odkrijemo napake na vozilu. Seveda s tem še vedno lahko preverimo, če nam svetijo vse luči, kot tudi, če imajo pnevmatike dovolj profila. Sami pa lahko preverimo tudi, če nam tako zasenčene, kot dolge luči enakomerno svetijo in sicer tako da:

  • S prednjim delom vozilo zapeljemo ob zid na razdaljo nekaj metov.
  • Prižgemo zasenčene luči in primerjamo robove obeh žarometov. Oblika ne sme biti popolnoma enaka, saj mora snop na desni osvetljevati tudi okolico, na levi pa ne sme zaslepiti drugih vozil, ki prihajajo nasproti.
  • Postopek ponovimo tudi z dolgimi lučmi, kjer pa smo pozorni, da sta snopa enakomerna.

4. Nastavitev žarometov doma

Čeprav imajo starejša vozila s halogenskimi žarnicami poseben vijačni mehanizem, ki nam omogoča natančno nastavitev žarometov tudi doma, je natančnejšo nastavitev žarometov treba prepustiti mojstrom v mehaničnih delavnicah, kot so strokovno usposobljeni serviserji v Avtocentru Avtostop, ki imajo za seboj dolgoletne izkušnje pri delu z vozili vseh tipov znamk uporabljajo le najnovejšo opremo za nastavitev žarometov, katera pa je pri vozilih novejše dobe mogoče ob uporabi le te.

5. Poskrbimo za vaš čas

V kolikor pa, da za obisk servisa ne najdete časa, vam nudimo praktično rešitev. Po vaše vozilo pridemo na željeno lokacijo, pri nas opravimo servis/popravilo, nakar vam vozilo dostavimo nazaj. Medtem, ko boste vi čas namenili bolj pomembnim opravilom, bomo mi poskrbeli, da bo vaše vozilo še naprej zanesljivo in varno prevozno sredstvo.

Doplačilo za omenjeno storitev je 10,00 €. Cena velja samo za avtocestni obroč Ljubljane.

Gume na dom – naročite letne gume na dom

Gume na dom – naročite letne gume na dom Bolj enostavno in preudarno je letne gume naročiti iz udobnega naslonjača in stran od pretiranega čakanja na prostega svetovalca v trgovini s pnevmatikami.nasvetiGume na dom - naročilo s kavča Mila zima in visoke temperature...

Letne gume – 5 razlogov, ki jih morate vedeti pred nakupom

Letne gume – 5 razlogov, ki jih morate vedeti pred nakupom Tako kot letne gume nimajo lastnosti za vožnjo v snegu, ledu in mrazu, tako se tudi zimske gume s svojimi lastnostmi slabše obnašajo pri višjih temperaturah tekom leta.nasvetiLetne gume Ko se temperature...

Kaj je DPF filter, čemu služi in zakaj ga moramo čistiti?

Kaj je DPF filter, čemu služi in zakaj ga moramo čistiti? DPF je kratica za diesel particulate filter oz. filter trdih delcev. Namen DPF filtra je zbiranje in izločanje trdih delcev, ki nastajajo pri izgorevanju dizelskega goriva in ki so škodljivi za ljudi, saj lahko...

Poceni zimske gume ali letne gume, ali ste vedeli?

Zimske pnevmatike vsebujejo več naravne gume (kavčuka), zato so mehkejše, kar poveča oprijem (letne gume pri nizkih temperaturah otrdijo). Prav tako imajo zimske gume tisoče majhnih lamel, ki odvajajo vodo in preprečujejo učinek aquaplaninga in nudijo boljši oprijem v snegu, ledu in zimski brozgi.

Izognite se vrsti pri vulkanizerju – pohitite z menjavo gum!

Vsako jesen enaka zgodba. Lepega dne še uživamo v toplih dnevih in sprehodih na soncu, nato pa se vreme hitro obrne in ceste pobeli prvi sneg. Sledi seveda obvezni prispevek v večernih informativnih oddajah, kjer cestne službe izjavijo, da jih je sneg presenetil.

Do katere temperature je priporočljivo voziti zimske gume?

Splošno pravilo, ki mu pritrjujejo tudi proizvajalci pnevmatik je, da je zimske pnevmatike dobro uporabljati, dokler temperature zraka pogosto padejo pod 7 stopinj °C.

Menjava in nakup novih zimskih pnevmatik – zakaj in kako?

Čeprav je zimska guma narejena iz drugačne gumene zmesi je obraba primerljiva z letno pnevmatiko. Razlika med letno in zimsko pnevmatiko je tudi v profilu, saj ima zimska guma globlji kanal (zaradi odvajanja vode, snega in plundre), prav tako pa je večja površina pnevmatike v stiku z voziščem.

Kako vemo, kdaj kupiti nove pnevmatike?

Kako vemo, kdaj kupiti nove pnevmatike? Življenjska doba pnevmatike ni odvisna samo od uporabe, nanjo vpliva še mnogo drugih dejavnikov. nasveti Katere zimske gume izbrati Ker noben komplet gum ne traja večno, vam v nadaljevanju članka ponujamo nekaj priročnih...

Ugodna menjava zimskih gum

Ugodna menjava zimskih gum Že razmišljate o menjavi pnevmatik? Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) v 29. členu določa, da morate najkasneje do 15. novembra namestiti zimske gume, ki morajo ostati na vozilu vse do 15. marca naslednjega leta.nasvetiMenjava...

Zakaj je priporočljivo vzdrževati klimatsko napravo v avtomobilu?

Zakaj je priporočljivo vzdrževati klimatsko napravo v avtomobilu? Dobro delovanje klime pripomore k bolj svežemu zraku, kar najbolj občutimo poleti. Optimalna temperaturna razlika med zunanjostjo in potniško kabino naj ne presega 7 stopinj Celzija. S tem boste...

prijava

na e-novice

 

naj bo vaš avto brezhiben

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Ker se zavedamo, da je čas naših strank na prvem mestu, smo za vas pripravili obrazec za povpraševanje o naših storitvahNaši strokovnjaki bodo preverili vaš zahtevek in vas poklicali ali pa odgovorili na vaš elektronski naslov.

Hvala vam, ker nam zaupate.

*Vsa polja so obvezna

 

Call Now Button