fbpx

Kontakt

icon_widget_image PON-PET: 8.00-19.00, SOB: 8.00-15.00 icon_widget_image Moskovska 1, 1000 Ljubljana icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(NOVA LOKACIJA: Moskovska 1, BTC, Ljubljana)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Menjava svečk

Vžigalna svečka ima pomembno nalogo in sicer, da vžge mešanico goriva in zraka. Za to je potrebna iskra, ki jo svečka ustvari. Če so vžigalne svečke pokvarjene se lahko poveča poraba goriva, motor izgublja moč ali pa privede do kakšnih bolj žalostnih posledic.

 • Menjava zavornih ploščic

 • 35
  že od
  • Pregled zavornega sistema
  • Menjava ploščic
  • Testiranje zaviranja

 • Menjava svečk

 • 35
  že od
  • Odstranitev starih svečk
  • Menjava za nove svečke
  • Pregled delovanja

 • Hitri servis avta

 • 35
  že od
  • Menjava oljnega filtra
  • Menjava motornega olja

TOP ponudba

 • Menjava svečk

 • 35
  že od
  • Odstranitev starih svečk
  • Menjava za nove svečke
  • Pregled delovanja

Celotni cenik

Storitev

Cena (cena z DDV)

Mehanično delo 1 (manjša servisna dela)

30,00 €/ura
(cena ne vključuje materiala)

Mehanično delo 2 (večja servisna dela)

35,00 €/ura
(cena ne vključuje materiala)

Mehanično delo 3 (avtoelektrična servisna dela)

40,00 €/ura
(cena ne vključuje materiala)

Olje 5W30

11,50€/liter

Olje 5W40

11,50 €/liter

Olje 10W40

10,50 €/liter

Antifriz G12

8,50 €/liter

1. Kako pogosto je treba menjati vžigalne svečke?

Kako pogosto je treba zamenjati svečke, je odvisno od njihove kakovosti. Pravilo velja, da je treba svečke zamenjati na vsakih 30.000 km. S kakovostnimi svečkami pa si to lahko privoščita tudi po 100.000 prevoženih kilometrih. Vendar pa je situacija glede menjave pogojena tudi od tipa bencinskih naprav, kot so kosilnice ali kosilnice.. Tu seveda kilometrina ne pride do izraza,  zato svečke menjajte v nekaj letih. Koliko let preteče med spremembo je pri takšnih napravah odvisno od številnih dejavnikov. Pri starejših napravah morate svečke zamenjati pogosteje kot pri novih modelih. To je predvsem posledica dejstva, da so pri starejših napravah v območju svečk ponavadi tudi saje. Kdaj je treba svečke zamenjati pa proizvajalci običajno določijo v navodilih za uporabo.

nove-vzigalne-svecke-avtostop

2. Kako torej poteka menjava vžigalnih svečk?

Odvijte svečko
Preden lahko zamenjate svečke, mora biti dostop čist, svečke pa je treba zrahljati. Tu se lahko pojavijo prve težave, vendar jih je mogoče enostavno rešiti z WD-40 večnamenskim izdelkom. Sem spadajo na primer vroči vijaki na pokrovih ali tesni pokrovi na svečah. WD-40 večnamenski izdelek je prodorno olje, ki teče skozi najmanjše luknje v prostorih in je zato odličen pomagač pri odtegovanju zapečenih svečk.
Nato vzamete ključ za svečke in jih poskusite odviti. Tu je potreben določena sila, to pa velja zlasti pri napravah kot so kosilnice, ki niso popolnoma suhe in je lahko svečka zarjavela. Tudi v tem primeru lahko uporabite WD-40 večnamenski izdelek za lažje odtegovanje. Nato lahko izvlecite svečko iz držala s ključem svečke.

Vstavite novo svečko
Preden vstavite nove sveče je dobro preveriti stike. Na to se še posebaj osredotočite zlasti, če pride do težav z rjo pri menjavi svečk. To najlažje naredite tako, da jih pošpricate z WD-40 večnamenskim izdelkom in pustite, da tekočina razžira rjo. Po krajšem času izpostavljenosti lahko stike obrišete s primerno krpo ali čistilnim papirjem. V primeru trdovratne korozije bo morda treba postopek ponoviti večkrat.
Nato s ključem ročno privijte novo svečko v smeri urinega kazalca. Občasno je vredno uporabiti tudi navorni ključ, vendar pa morate biti zelo pazljivi saj lahko nepravilna nastavitev navora povzroči škodo, ki pa ne bo poceni.

slaba-svecka-v-avtu-avtostop

3. Še nekaj nasvetov

Pri menjavi vžigalnih svečk na svojem avtomobilu korozija ni redka težava. Da preprečite rjo, lahko to mesto po vstavitvi svečke poškropite z večnamenskim izdelkom WD-40. Tako bo ostal rahel oljni “film”, ki preprečuje vlagi, da bi zlahka prodirala. Ker WD-40 ni trajno olje ga je treba večkrat razpršiti in tako lahko nenehno preprečujete vlago in s tem tudi korozijo na območju svečk.

Katere vžigalne svečke naj uporabim?
Če želite zamenjati svečke, uporabite tudi ustrezne svečke. Sodobne svečke imajo na primer tesnila, ki preprečujejo vdor vlage. Seveda obstajajo tudi razlike v velikosti ali niti. Kater model svečk morate uporabiti, je običajno navedeno v priročniku.
Vsekakor pa se lahko za nasvet obrnete na specializiranega prodajalca oziroma serviserja. Pri nakupu je koristno tudi, da vzamete star vzorec s seboj kot vzorec.

V primeru težav z vašim vozilom vas vabimo v Avtocenter Avtostop na Moskovsko ulico 1 v BTC-ju, za čisto vozilo pa obiščite našo najnovejšo ročno, samopostrežno avtopralnico ali največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Celovški cesti, v neposredni bližini gostilne Žibert.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Sorodni članki vezani na servis vozila