POLNJENJE KLIME - AVTOKLIME LJUBLJANA

Polnjenje klime - avtoklime v vročih poletnih mesecih je zelo dobrodošla. Vožnje v avtomobilu si ne predstavljamo brez hladnega zraka.
Že od 35 €Naročite se

1. Ohladite poletne dni

Polnjenje klime – avtoklime v vročih poletnih mesecih je zelo dobrodošla. Vožnje v avtomobilu si ne predstavljamo brez prijetnega hladnega zraka, ki prihaja iz avtomobilske klime. Še posebej prija nam takrat, ko obtičimo v prometnem zamašku.

 

Cenik polnjenja avtoklime

STORITEV CENA(€) AKCIJA(€)
Polnjenje klime 65,00 35,00
Polnjenje klime kombi 120,00 45,00
Polnjenje klime tovorno vozilo 150,00
Polnjenje klime s plinom R1234yf (do 600g) 120,00
Dezinfekcija klime s sprejem 10,00
Dezinfekcija klime z ultrazvokom (MIST naprava) 100,00 70,00
Menjava kabinskega filtra 22,50
Testiranje z dušikom 19,90
Mehanična ura (pregled + lažji servis) 25,00
Servisna ura (zahtevnejši servis) 35,00

 

Tako kot vsi druge avtomobilske komponente, tudi klimatska naprava potrebuje redni servis in natančen pregled, vsebuje namreč različne cevke in tesnila, ki pa ne tesnijo popolnoma. Tako skozi drobne luknjice ves čas, počasi uhaja plin, ko ga enkrat zmanjka klima ne hladi več. To pa je zadnji čas za obisk avtoservisa za polnjenje klime. Proizvajalci pravijo, da je potrebno klimo, napolniti na vsake dve leti, saj le ta ne hladi samo avtomobilske kabine, temveč tudi kompresor in če se ta popolnoma izprazni, lahko pride do njegova okvare.

polnjenje-klime-servis-avtoklime-avtostop

2. Potek polnjenja klime v avtu

Polnjenje klime poteka v kar nekaj korakih:

  • Odtesnitev plina iz klimatske naprave.
  • Izpraznitev starega olja in nečistoč.
  • Testiranje porasta tlaku.
  • Polnitev sistema s novim oljem.
  • Polnjenje klime s plinom.
  • Preverjanje pravilnosti delovanja.

3. Polnjenje klime z novim plinom R1234yf

Plin R134a, se je uporabljal vse do konca leta 2016 in je tako v vseh avtomobilih narejenih do tega leta. Uporabljal se bo dokler bo avto v uporabi.

Vsi novi avtomobili izdelani po 1. januarju 2017 morajo imeti klima naprave napolnjene z novim plinom R1234yf, ki manj vpliva na globalno segrevanje. Novi plin za avtoklime precej manj prispeva k segrevanju ozračja. Sedanji plin ima potencial globalnega segrevanja 1430, novi plin pa 4. Po EU zakonodaji morajo imeti avtoklima naprave hladilni plin, ki ima potencial globalnega segrevanja manjši od 150. V tem trenutku glede na tehnološki razvoj omenjenemu standardu ustreza samo plin R1234yf.

4. Kaj pa cena novega plina R1234yf

Po zakonu lahko postopke v zvezi s plini v klima napravah izvajajo serviserji, ki so opravili ustrezno usposabljanje. Vsi servisi, ki polnijo klime z novim plinom, pa morajo pridobiti novo servisno postajo, saj se pline ne sme med seboj mešati.

Novi plin R1234yf je veliko dražji od sedanjega plina, zaradi česar bodo lastniki najnovejših avtomobilov imeli večje stroške s polnjenjem klima naprave.

Cena novega plina je trenutno visoka, ker obstajata le dva dobavitelja (ameriška giganta DuPont in Honeywell).


5. Avtostop priporoča

Ob polnjenju avtoklime pa vam priporočamo tudi menjavo kabinskega filtra in dezinfekcijo klimatske naprave, saj le tako lahko zgotovimo nemoteno delovanje le te. Polnjenje klime v Avtocentru Avtostop poteka hitro, strokovno in kvalitetno. Za storitev nas kontaktirajte in se naročite, da bi se izognili vrstam. Naši certificirani strokovno usposobljeni serviserji vam nudijo celostno rešitev za odlično delovanje klimatske naprave: dezinfekcija, servis, menjava kabinskega filtra in tesnjenje.


prijava

na e-novice

 

naj bo vaš avto brezhiben

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Ker se zavedamo, da je čas naših strank na prvem mestu, smo za vas pripravili obrazec za povpraševanje o naših storitvahNaši strokovnjaki bodo preverili vaš zahtevek in vas poklicali ali pa odgovorili na vaš elektronski naslov.

Hvala vam, ker nam zaupate.

*Vsa polja so obvezna

 

Call Now Button