fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Fotografija prikazuje avto klimo, ki v poletni vročini največkrat potrebuje polnjenje, servis ali dezinfekcijo avtoklime.

5 napotkov, kako pravilno uporabljati avtoklimo v poletni vročini

V vročih dneh ne gre brez avto klime

Marsikdo si vroče dni hladi z avto klimo. Vendar z avto klimo je treba tudi ustrezno ravnati, tako da imate najboljši izkoristek klime, in da se izognete uporabi klimatske naprave, ki bi lahko povzročila prehlad ali bolezni dihalnih poti.

Naslednji nasveti o pravilni uporabi avto klime bodo pripomogli izogniti se takšnim težavam.

Nasveti o pravilni uporabi avtoklime

1. Avtoklimo redno vzdržujte

Redno vzdrževanje avtoklime pomeni: zamenjati filter, očistiti klimatsko napravo in preverjati količine plina. Edino brezhibna klimatska naprava lahko pravilno deluje.

2. Zaščitite avtomobil pred soncem

V vročih poletnih dneh parkirajte v senci in obvezno zaščitite vetrobransko steklo na primer z aluminijskim senčnikom. S tem boste preprečili prekomerno segrevanje avtomobila. Avtoklima bo tako hitreje in lažje ohladila notranjost avtomobila.

3. Izpihajte vroč zrak iz avta

Pregret avto najprej prezračite. Prižgite avto in vključite avto klimo, potem:
– odprite vsa okna
– uporabite notranje kroženje zraka
– nastavite najnižjo temperaturo
– ventilator naj piha s srednjo močjo
– usmerite tok zraka tako, da najbolj piha na režah ob oknu
S tem boste ven odpihali vroč zrak, ki se je nakopičil v avtu, medtem ko je bil avto parkiran. To je najbolj učinkovit način za hitro ohlajanje potniške kabine.

Uporaba avtoklime med vožnjo 

Zaprite okna. Nima smisla imeti vključeno avto klimo in odprta okna.
Vključite notranje kroženje zraka. Avto klima bo lažje hladila delno ohlajen zrak, kot vroč zunanji zrak. Notranje kroženje zraka je priporočljivo imeti vključeno največ 10 minut v kosu. Zunanji zrak je potreben zaradi dovoda kisika in reguliranja vlažnosti zraka.

Fotografija prikazuje avtoklimo, ki jo moramo redno servisirati, poskrbeti za polnjenje in dezinfekcijo avto klime.

Zmanjšajte moč ventilatorja

Nastavite primerno temperaturo. Razlika med notranjo temperaturo in zunanjo temperaturo naj ne bo prevelika. Dovolj je, da vam je prijetno v avtu. S tem se boste izognili temperaturnemu šoku, ki lahko povzroči zmanjšano odpornost telesa in s tem večjo dovzetnost za prehlad. Iz ventilatorjev naj piha tako, da ohlaja kabino in ne vas.

4. Izključite avtoklimo predno se ustavite

Nekaj minut preden prispete na cilj, izključite avto klimo, vendar pustite ventilacijo vključeno. Tako boste dosegli dva učinka:
Preprečili boste nastajanje bakterij, ki imajo rade vlago. Bakterije lahko povzročijo neprijeten vonj iz avto klime in različne bolezni. Potem ko ste izključili avto klimo in pustili vključeno ventilacijo, se bo avto klima osušila in ne bo kondenza.
Povečali boste temperaturo v avtu in se s tem pripravili na zunanjo vročino.
S temi napotki boste najučinkoviteje uporabljali avto klimo in varovali svoje zdravje.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

SERVIS

Popravilo avtoklime

STORITVE

Dezinfekcija avtoklime

PREGLED AVTA

Pregled tesnjenja klime