fbpx

Kontakt

icon_widget_image PON-PET: 8.00-19.00, SOB: 8.00-15.00 icon_widget_image Moskovska 1, 1000 Ljubljana icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(NOVA LOKACIJA: Moskovska 1, BTC, Ljubljana)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Rja na avtu – 11 mitov

Rja na avtu je tudi znak zanemarjenosti

Zarjavelo vozilo je tudi težje prodati. O tem, zakaj avto začne rjaveti, obstaja veliko mitov.

Rjavenje je splošen izraz za proces, ki poteka, ko je železo ali kovina z vsebnostjo železa daljše obdobje izpostavljena kisiku in vlagi. Če je v zraku veliko vlage, lahko rja na avtu nastane tudi na pokritem vozilu. Dobro je vedeti, da protikorozijska zaščita preprečuje rjavenje železa in kovinskih delov.

 

11 najpogostejših mitov o rji na avtu:

1. MIT: Pogosto pranje vozila povzroča rjavenje – NERESNIČNO

Nekateri so prepričani, da prepogosto pranje vozila škoduje barvi in povzroča korozijo. V resnici je ravno nasprotno. Pranje avta, zlasti pozimi, odstrani pesek, umazanijo in sol, ki povzročajo korozijo.

 

2. MIT: Rja je najpogosteje na podvozju – RESNIČNO

Ponavadi vozniki rjo najprej opazijo na karoseriji. Pri tem jih ponavadi ne zanima, kakšno je stanje podvozja. Neodstranjena sol in druge nečistoče povzročajo korozijo na podvozju. Pranje podvozja je pozimi priporočljivo vsakih 14 dni, da s tem opravite zaščito podvozja.

 

3. MIT: Vozilo v garaži je zaščiteno pred rjo – NERESNIČNO

Garažiran avto je res bolj zaščiten pred zunanjimi onesnaževalci. Na dolgi rok pa vseeno ne bo zaščiten pred rjo, saj ga pozimi vozimo po mokrih cestah, polnih soli.

 

4. MIT: Zaščita pred rjo je primerna za vsako vozilo – RESNIČNO

Dobra novica je, da je vsako vozilo mogoče zaščititi pred rjo. Priporočamo preventivno antikorozijsko zaščito pred rjo, vsekakor pa ukrepajte takoj, ko odkrijete rjo na avtu.

Fotografija prikazuje rjo na avtu, ko le ta ni bil ustrezno zaščiten z antikorozijsko zaščito barve in podvozja.

5. MIT: Nova vozila imajo tovarniško zaščito pred rjo – NERESNIČNO

V primerjavi s starejšimi vozili imajo današnja vozila boljšo zaščito pred korozijo. Vendar zaradi tega še niso odporna na rjo, površinska rja na avtu se le kasneje razvije.

 

6. MIT: Priporočljivo je poliranje avta – še preden zapade prvi sneg –RESNIČNO

Drži, poliranje avta zaščiti barvo na vozilu in podaljša njeno obstojnost.

 

7. MIT: Avta pred rjo ne moremo zaščititi sami doma – NERESNIČNO

Na trgu je veliko izdelkov za zaščito avta pred rjo, ki jih na avto lahko nanesemo sami. Prednost profesionalnega nanosa zaščite pred rjo na avtu je v tem, da jo izvedejo strokovnjaki, ki imajo z antikorozijsko zaščito vozil večletne izkušnje. Kvalitetno narejena zaščita avtomobila pred rjo lahko traja tudi več let (izvzeta je pogosta vožnja po makadamu ipd.).

 

8. MIT: Rja na avtu se pojavi, ko se barva okruši – RESNIČNO

Bodimo pozorni tudi na najmanjše detajle na avtu. Poškodba laka na avtu je prvi znak, da se bo pojavila rja. Vse poškodbe in napake na avtu je zato treba sproti odpravljati.

 

9. MIT: Rja na avtu ni popravljiva – NERESNIČNO

Rjo na avtu lahko odpravite, le pravočasno jo je treba sanirati.

 

10. MIT: Kako hitro se pojavi rja na avtu, je odvisno od tega, kje živimo – RESNIČNO

V krajih, kjer so snežne razmere na cesti pogostejše, je treba biti na rjo zaradi vlage (zračna vlaga) in soli še bolj pozoren.

 

11. MIT: Antikorozijska zaščita podaljša življenjsko dobo avtomobilu – RESNIČNO

Pravilna nega avta lahko podaljša njegovo življenjsko dobo. To vključuje dovolj pogosto pranje, voskanje vozila in antikorozijsko zaščito vozila pred rjo in drugimi zunanjimi vplivi.

Vozilo je tudi investicija, zato je dobro ohranjati njeno vrednost. Vzdrževano vozilo bomo hitreje prodali. Če (pre)poznamo dejavnike, ki povzročajo rjo, bomo nanje v prihodnje pozornejši in bomo zato znali avto pravilno zaščititi.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

STORITVE

Poliranje avta

STORITVE

Ročno čiščenje avta

PREGLED AVTA

Priprava avta na prodajo