PRODAJA ZIMSKIH GUM

Prodaja zimskih gum v Avtocentru Avtostop prodajamo tudi letne in zimske pnevmatike za vse vrste vozil, različnih proizvajalcev, znamk in dimenzij.
Spletna trgovina

1. Prodaja zimskih gum vseh znamk

Prodaja zimskih gum. V Avtocentru Avtostop imamo letne in zimske pnevmatike za vse vrste vozil, različnih proizvajalcev, znamk in dimenzij kot so: Sava, Viking, Vredestein, Uniroyal, Continental, Falken, Goodyear, Pirelli, Kumho, Nexen, Fulda in Michelin. Pnevmatike po želji kupca tudi naročimo.

 

 

Gume na obroke v Avtocentru Avtostop. Možnost nakupa na do 60 obrokov.

zanima me nakup gum na obroke

 

V kolikor kolebate katere zimske pnevmatike so primerne za vas, vas vabimo, da nas kontaktirate in strokovnjaki v Avtocentru Avtostop vam bodo z veseljem pomagali.  Nakup zimskih gum lahko opravite tudi preko spletne trgovine https://gumenadom.si , ker smo z vas pripravili akcijsko ponudbo.

 

 

2. Kateri podatki so na pnevmatikah in kaj pomenijo

 • Kot prvo so pomembne oznake višine, širine in premera pnevmatike. (npr. 195/55Rr16)
 • Označena  je označena tudi vrsta(sezona) pnevmatike običajno je prepoznamo že po imenu, praviloma pa morajo biti označene slikovno in sicer: zimske imajo snežinko, letne pa sonček (celoletno imajo odtisnejo oboje).
 • DOT pnevmatike nam pove kdaj je bila pnevmatika izdelana (poiščite štiri številke za oznako DOT: prvi dve predstavljata teden, zadnji dve pa leto izdelave).

3. Zimske gume – dodatne oznake

 • Poraba goriva je označen z razredi od A do G, kjer je A najboljša vrednost, G pa najslabša, odvisna je od upora pnevmatike.
 • Ocena oprijema je označena s črkami od A do F, kjer A predstavlja najboljšo oceno, F pa najslabšo, izraža pa zavorno zmogljivost na mokri podlagi.
 • Zunanji hrup je označen v decibelih (dB), slikovno pa s črticami ob pnevmatiki, kjer ena črtica pomeni tiho pnevmatiko, tri pa glasno pnevmatiko.
 • Hitrostni razred je označena s črkami, M, P, Q, U, H, V, W, ZR, Y. M je najnižji hitrostni razred, ki omogoča vožnjo do 130km/h, potem premosorazmerno rastejo do hitrosti 300km/h. Hitrostni razred je določen v homologacijskem kartonu, katerega se je potrebno držati, ne smemo namreč pod navedeno vrednost, lahko pa uporabimo pnevmatike višjega hitrostnega razreda.

4. In kje moramo paziti

 • Nosilni razred je označen s številkami od 50 do 124, kjer vsaka številka predstavlja št. kilogramov nosilnosti, začne se pri 190kg in raste vse do 1600kg. Pnevmatike z višjo nosilnostjo so označene tudi z oznako XL (exstra load)
 • Najdemo pa tudi različne dodatne oznake kot so: FR (bočna zaščita), XF XL in RF (povečana nosilnost), ML (ojačan rob), C (primerno za lahka tovorna vozila), MO (izdelava za Marcedes)

5. Poceni zimske gume – nakup

Nakup pravih pnevmatik glede na vaše želje in potrebe je v poplavi ponudb prava umetnost, pozoren moraš bit namreč kar na nekaj značilnosti:

 • Priporočljivo je, da pnevmatike od prvega dneva uporabe niso starejše od petih let.
 • Pri izbiri pnevmatik je biti dobro pozoren tudi na to, kako se obnesejo na mokrem in suhem cestišču.
 • Premislite o izbiri pravega modela. Nekatere pnevmatike imajo dober oprijem na mokri cesti in obenem manjšo obrabo, druge pa se dobro izkažejo tako na suhem kot na mokrem cestišču, a imajo večjo obrabo in so cenejše.
 • Pomemben je tudi hitrosti razred (zakonsko določen) in nenazadnje hrupni razred.

Gume na dom – naročite letne gume na dom

Gume na dom – naročite letne gume na dom Bolj enostavno in preudarno je letne gume naročiti iz udobnega naslonjača in stran od pretiranega čakanja na prostega svetovalca v trgovini s pnevmatikami.nasvetiGume na dom - naročilo s kavča Mila zima in visoke temperature...

Letne gume – 5 razlogov, ki jih morate vedeti pred nakupom

Letne gume – 5 razlogov, ki jih morate vedeti pred nakupom Tako kot letne gume nimajo lastnosti za vožnjo v snegu, ledu in mrazu, tako se tudi zimske gume s svojimi lastnostmi slabše obnašajo pri višjih temperaturah tekom leta.nasvetiLetne gume Ko se temperature...

Kaj je DPF filter, čemu služi in zakaj ga moramo čistiti?

Kaj je DPF filter, čemu služi in zakaj ga moramo čistiti? DPF je kratica za diesel particulate filter oz. filter trdih delcev. Namen DPF filtra je zbiranje in izločanje trdih delcev, ki nastajajo pri izgorevanju dizelskega goriva in ki so škodljivi za ljudi, saj lahko...

Poceni zimske gume ali letne gume, ali ste vedeli?

Zimske pnevmatike vsebujejo več naravne gume (kavčuka), zato so mehkejše, kar poveča oprijem (letne gume pri nizkih temperaturah otrdijo). Prav tako imajo zimske gume tisoče majhnih lamel, ki odvajajo vodo in preprečujejo učinek aquaplaninga in nudijo boljši oprijem v snegu, ledu in zimski brozgi.

Izognite se vrsti pri vulkanizerju – pohitite z menjavo gum!

Vsako jesen enaka zgodba. Lepega dne še uživamo v toplih dnevih in sprehodih na soncu, nato pa se vreme hitro obrne in ceste pobeli prvi sneg. Sledi seveda obvezni prispevek v večernih informativnih oddajah, kjer cestne službe izjavijo, da jih je sneg presenetil.

Do katere temperature je priporočljivo voziti zimske gume?

Splošno pravilo, ki mu pritrjujejo tudi proizvajalci pnevmatik je, da je zimske pnevmatike dobro uporabljati, dokler temperature zraka pogosto padejo pod 7 stopinj °C.

Menjava in nakup novih zimskih pnevmatik – zakaj in kako?

Čeprav je zimska guma narejena iz drugačne gumene zmesi je obraba primerljiva z letno pnevmatiko. Razlika med letno in zimsko pnevmatiko je tudi v profilu, saj ima zimska guma globlji kanal (zaradi odvajanja vode, snega in plundre), prav tako pa je večja površina pnevmatike v stiku z voziščem.

Kako vemo, kdaj kupiti nove pnevmatike?

Kako vemo, kdaj kupiti nove pnevmatike? Življenjska doba pnevmatike ni odvisna samo od uporabe, nanjo vpliva še mnogo drugih dejavnikov. nasveti Katere zimske gume izbrati Ker noben komplet gum ne traja večno, vam v nadaljevanju članka ponujamo nekaj priročnih...

Ugodna menjava zimskih gum

Ugodna menjava zimskih gum Že razmišljate o menjavi pnevmatik? Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) v 29. členu določa, da morate najkasneje do 15. novembra namestiti zimske gume, ki morajo ostati na vozilu vse do 15. marca naslednjega leta.nasvetiMenjava...

Zakaj je priporočljivo vzdrževati klimatsko napravo v avtomobilu?

Zakaj je priporočljivo vzdrževati klimatsko napravo v avtomobilu? Dobro delovanje klime pripomore k bolj svežemu zraku, kar najbolj občutimo poleti. Optimalna temperaturna razlika med zunanjostjo in potniško kabino naj ne presega 7 stopinj Celzija. S tem boste...

prijava

na e-novice

 

naj bo vaš avto brezhiben

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Ker se zavedamo, da je čas naših strank na prvem mestu, smo za vas pripravili obrazec za povpraševanje o naših storitvahNaši strokovnjaki bodo preverili vaš zahtevek in vas poklicali ali pa odgovorili na vaš elektronski naslov.

Hvala vam, ker nam zaupate.

*Vsa polja so obvezna

 

Call Now Button