fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Fotografija prikazuje ročno čiščenje avta in globinsko čiščenje avto sedežev.

Ročna avtopralnica in 5 najbolj umazanih delov v vašem avtu

Ročna avtopralnica le za čiščenje zunanjosti avtomobila ali tudi notranjosti?

Ročna avtopralnica za čiščenje zunanjosti avtomobila je običajno naša redna praksa, kaj pa ročna avtopralnica za čiščenje notranjosti avta? Avto je idealno gojišče bakterij in drugih zdravju škodljivih mikroorganizmov. To še zlasti velja, če v avtu tudi jeste in pustite naokoli ležati smeti in ostanke hrane. Angleška anketa je pokazala, da 42 % voznikov redno pije in se prehranjuje v avtu. Tretjina voznikov naj bi notranjost avta očistila enkrat letno, kar 10 % voznikov pa naj nikoli ne bi očistila notranjosti avtomobila s krpo ali sesalcem. Veliko ljudi meni, da so najbolj umazani deli avtomobila podvozje in blatniki. Dejansko pa sta poleg prtljažnika v rabljenem avtomobilu najbolj umazana volan in menjalnik.

Vabljeni v najbolj napredno avtomatsko avtopralnico v Sloveniji
Pranje avta že od 6,00 € »

Kje v avtu se skrivajo bakterije, prah, maščobe in znoj?

1. Prtljažnik avta
Prtljažnik avtomobila je absolutni zmagovalec v gojenju bakterij. Na kvadratnem centimetru živi kar 1.000 bakterij. Študija je med najštevilčnejšimi bakterijami odkrila vrsto Bacillus cereus, ki je odgovorna za zastrupitve s hrano, in bakterijo iz rodu Arthrobacter, ki jo najdemo v zemlji in na človeški koži. Ko boste naslednjič čistili vaš avtomobil, na seznam čiščenja uvrstite tudi prtljažnik. Nenazadnje prav v prtljažnik pogosto odlagamo nakupovalne vrečke s hrano.

2. Volan in menjalnik
Volan in menjalnik sta pravzaprav bolj umazana kot javno stranišče. Raziskava iz Velike Britanije je pokazala, da se na volanu na kvadratnem centimetru nahaja 700 različnih bakterij, medtem ko jih je v javnem stranišču na kvadratnem centimetru okoli 80. Volan in menjalnik − pa tudi kljuke na vratih − je priporočljivo čistiti z dezinfekcijskimi robčki vsaj enkrat mesečno ali pa je v tem primeru kar najboljša ročna avtopralnica.

3. Sedeži
Nihče se ne more izogniti prahu, znoju in maščobi s kože, ki se vztrajno nabirajo na sedežih. Če v avtu tudi jeste, k navedenim prištejte še ostanke hrane in pijače. Če imate hišne ljubljenčke, so tu še njihove dlake in vonj. Globinsko čiščenje sedežev je mogoče opraviti s kvalitetnim globinskim sesalnikom. Ročna avtopralnica ponuja od osnovnega do bolj kompleksnega čiščenja notranjosti avtomobila in dezinfekcijo.

4. Stekla
Dež, umazanija in prah se vsak dan nabirajo na steklih. Spomladi se na vetrobranskem steklu nabira cvetni prah, zlasti poleti je steklo prekrito z insekti, pozimi pa se na njem nabira debel sloj umazanije z vlažne ceste. Če v avtu kadite, se na vetrobranskem steklu nabira tudi dim. Trdovratne madeže s stekla lahko poskusite odstraniti s kokakolo. Pri tem pazite, da kokakola ne pride v stik z lakom avtomobila, in da jo po uporabi temeljito izperete. Vlažilni robčki so dober pripomoček za čiščenje vzvratnega in stranskih ogledal.

5. Tla pod avtomobilsko preprogo
Tudi če ne parkirate na makadamu, sta vaša redna sopotnika v avtu drobni pesek in prah. Ko posesate avtomobilske preproge, posesajte tudi tla pod njimi. Za boljši učinek preproge pretresite ali pa avto peljite na čiščenje v ročno avtopralnico.

Čiščenje notranjosti avtomobila

Avtomobil je bolj umazan kot hiša, saj ima kar 17.000-krat več bakterij. Po navadi smo večino časa osredotočeni na urejenost doma, družine in financ, pri čemer je čiščenje avta na repu prioritet. Vendar je treba avto sproti vzdrževati, zlasti če ga želite kasneje tudi prodati. Najbolje si je vzeti vsaj 10 minut na teden za čiščenje avtomobila, s čimer se boste izognili nabiranju umazanije in poskrbeli za ohranjanje vrednosti svoje investicije. V primeru, da ste na tesnem s časom, vam je ročna avtopralnica vedno na voljo.

Nasvet ročna avtopralnica

Za čiščenje avtomobila ni priporočljivo uporabljati sredstev, kot so čistilo za pranje posode, čistilo za wc školjko ali alkohol, saj lahko poškodujejo lak avtomobila. Najboljše je kupiti namenska čistila in v avtu imeti škatlo s čistili, da vam je vedno pri roki. Med najboljšimi prijatelji vašega avtomobila so tudi dezinfekcijski robčki. Izogibajte se puščanju ostankov hrane v avtomobilu. Če se redno prehranjujete v avtu, si omislite koš za smeti. Koš potem tudi redno praznite. Če vam ne uspe pogosteje, je včasih najbolje smeti odnesti naslednjič, ko boste točili gorivo. Vožnja v čistem in lepo dišečem avtu pozitivno vpliva na vaše počutje, to pa pripomore tudi k boljši koncentraciji na cesti.

Če želite vaš avtomobil temeljito globinsko očistiti, je na voljo za vas ročna avtopralnica. Pokličite nas na telefon 041 544 533, ali nam pišite na info@avtostop.si, ali nas obiščite na Devovi ulici 18 v Ljubljani (Šiška).

Vabljeni v ročno avtopralnico Avtostop v Ljubljani na Devovi 18, blizu Supernove v Šiški
Notranje čiščenje že od 15 € »


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

ČIŠČENJE AVTA

Globinsko čiščenje sedežev

ZA ČIST ZRAK

Menjava kabinskega filtra

NIMATE ČASA?

Pridemo po avto za čiščenje