fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Na fotografiji je mehanik iz Avtocentra Avtostop pri servisu avtoklime.

Klima v avtu ne dela? Preveri tesnjenje klime

Naučimo se znakov, da avtoklima ne deluje tako, kot bi morala

Ko je vroče, najhitreje opazimo, da avto klima slabo deluje. Klima je prižgana in piha, vendar kabine ne ohladi zadovoljivo.

Neučinkovito hlajenje je lahko znak, da primanjkuje plina ali pa da klima v avtu nekje pušča.

V avto klimi je treba imeti vedno dovolj plina, saj plin hladi tudi kompresor. Če primanjkuje plina, lahko pride do poškodbe kompresorja, kar predstavlja precej visok strošek.

 

Klima v avtu ne dela?

 

Klima v avtu nas prijetno hladi v vročih dneh, zniža vlago v kabini in odrosi zarošena stekla. Vloga hladilnega plina v avtoklimi je ohladiti izpihan zrak.

Če avtoklima ob največji poletni vročini z najnižjo temperaturo in največjo močjo hlajenja ne more ohladiti potniške kabine oziroma ne more uravnavati temperaturo na 26 stopinj ter če pozimi ne odrosi stekla, preverite tesnjenje avto klime.

Drugi razlogi, da klima ne hladi, so lahko še okvarjen senzor za zunanjo temperaturo zraka, okvara sklopke na kompresorju ali zamašen kondenzator.

Avto klima bi morala zdržati vsaj 2 leti z učinkovitim hlajenjem.

 

Na fotografiji je naprava, ki jo imajo Avtocenter Avtostop

 

Kako se preveri tesnjenje klime v Avtocentru Avtostop?

 

Pri polnjenju avto klime v vsak sistem avtomatsko preventivno dodamo UV barvilo. V primeru, da ste opravili polnjenje klime pri nas in čez čas klima ne hladi dovolj, lahko puščanje klime ugotovimo s pomočjo UV lučke in očal.

Sicer pa se tesnjenje klime v avtu ugotavlja tudi rutinsko s pomočjo naprave za polnjenje klime. Ko naprava naredi vakuum test, ob večjem puščanju klime na to takoj opozori.

V primeru, da je avtoklima bila polnjena drugje in nima UV barvila, ali pa da naprava ne more narediti vakuuma zaradi puščanja sistema, uporabimo dušik, da ugotovimo, kje spušča.

Pregled z UV lučko in očali je ob polnjenju avtoklime pri nas brezplačen. Uporaba dušika se zaračuna od 10 do 15 €.

 

V Avtocentru Avtostop nudimo poleg polnjenja klime tudi servis avto klime ter dezinfekcijo klime v avtu z ultrazvokom ali s sprejem.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

AVTOKLIMA

Dezinfekcija klime s sprejem

STORITVE

Polnjenje avtoklime

PREGLED AVTA

Avtodiagnostika