fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Fotografija prikazuje čiščenje avtomobila v ročni avtopralnici Avtostop na Devovi 18 v Ljubljani.

Ročna avtopralnica ali avtomatska avtopralnica? Kdaj, katero izbrati?

Katero avtopralnico izbrati za čiščenje avtomobila?

Pranje avta nam je včasih zaradi službenih obveznosti in vsakodnevne rutine zadnja skrb na svetu. Vendar nam je nekje v podzavesti čist avto zelo pomemben.

Vzdrževanje čistoče na vozilu pripomore tudi k njegovi večji zmogljivosti, preprečuje rjavenje, podaljšuje ohranjenost avta. Očiščen avto nam pomaga k boljšemu počutju, pa tudi lažje se skoncentriramo na cesti.

Če imamo doma garažo, lahko sami očistimo avto. S kvalitetnimi čistili in pravim prijemom smo v tem res lahko odlični. Včasih pa nimamo ne časa ne prostora za domače čiščenje avta in se zato moramo odločiti med ročno avtopralnico ali avtomatsko avtopralnico.

 

Prednosti, ki jih ima avtomatska avtopralnica

 

Avtomatska avtopralnica ima prednost, da je zelo priročna. Ker je čas dandanes še kako pomemben, je tako hitrost eden od največjih razlogov za njihovo popularnost. Čeprav na splošno velja, da so avtomatske avtopralnice cenejše od ročnih, pa imajo avtopralnice v Ljubljani velikokrat precej različne cene, ne glede na to ali so ročne ali avtomatske. Ročna avtopralnica je danes postala cenovno bolj dostopna pa tudi priročnejša z možnostjo prevzema in dostave na dom ali v službo.

 

Pranje avta v avtomatski avtopralnici lahko pusti sledi. Včasih slabo vzdrževana oprema celo poškoduje avto lak. Po čiščenju zelo umazanega avta na opremi ostane umazanija, ki lahko poškoduje lak naslednjega avta. Zato ni vseeno, v kateri avtopralnici boste čistili vaš avto.

Če se odločite za avtomatsko avtopralnico je pomembno, da izberete tisto, za katero veste, da redno menjavajo krtače.

 

Kakšne prednosti ima ročna avtopralnica pred avtomatsko?

 

Za avtomobile črne barve ter tiste z vlečnimi kljukami in s strešnimi prtljažniki je boljše izbrati ročno pranje. Na črni barvi so bolj opazne sledi in površinske praske, ki lahko nastanejo pri pranju v avtomatski avtopralnici. Pri vozilu z nameščeno vlečno kljuko ali s strešnim prtljažnikom pa obstaja možnost, da se krtača zapne, zato v nekaterih avtomatskih avtopralnicah tudi ne sprejemajo takšnih vozil.

 

 

Ročno čiščenje avtomobila se lahko pohvali s kvaliteto. Vsak delček avta se pazljivo očisti, operejo se tudi težje dostopni deli.

Tudi pri ročni avtopralnici je treba izbrati tisto, ki svoje delo opravlja kakovostno. Pri tem je pomembno predpranje, ki mora biti opravljeno previdno in temeljito. Površno predpranje lahko pusti sledi na laku enako kot pranje avta v avtomatski avtopralnici.

 

Ročno pranje avta je še toliko bolj pomembno pozimi, ko je treba bolj pogosto prati podvozje zaradi soli na cesti. V zimskem času samo pranje karoserije ni dovolj. S podvozja in koles je treba odstraniti sol in pesek. Še posebej kombinacija soli in vode pospešuje rjavenje vozila. Priporočamo, da vsaj po koncu soljenja, opravite temeljito čiščenje koles in pranje podvozja.

Vabimo vas, da si ogledate cenik naše avtopralnice.

Če nimate časa, vam naša ročna avtopralnica Ljubljana Avtostop nudi možnost prevzema umazanega vozila in vrnitve sveže opranega na dom ali v službo.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

ČIŠČENJE AVTA

Ročno zunanje in notranje čiščenje avta

PICK UP

Pridemo po avto za čiščenje

POSKRBI ZA SIJAJ

Poliranje avta