Kako privarčevati gorivo pri vožnji

Redno vzdrževanje klima naprave v avtu pomeni: zamenjati filter, čiščenje klimatske naprave in preverjanje količine plina. Edino brezhibna naprava lahko pravilno deluje.

nasveti

Kako privarčevati gorivo pri vožnji

Najprej pa je potrebno vedeti, kako pride do izgube goriva: Ohlapno privit zamašek za gorivo. Bodite pozorni na izbiro motorja glede na prevožene kilometre. Dizel motor je varčnejši za dolge razdalje. Pnevmatike s prenizkim tlakom.

Načini varčevanja bencina

1. Preverite tlak v pnevmatikah

Enkrat na mesec preverite tlak v gumah. Za točne vrednote tlaka preverite navodila v lastniški knjižici. Tlak preverjajte le pri hladnih pnevmatikah. Tukaj si lahko bolj podrobno preberete zakaj in kako preverimo tlak v pnevmatikah.

preveri-tlak-pnevmatike

 

2. Zamenjajte zračni filter

Redno menjajte zračni filter. Zaradi nabiranja umazanije in prahu v filtru, motor potrebuje več moči kot običajno in tako troši več bencina.

menjava-zracnih-filtrov

 

3. Uporabljajte pravo olje

Uporabljajte le olje priporočeno od vašega proizvajalca avta. Porabo goriva boste izboljšali vsaj za 1-2 odstotka z uporabo prave viskoznosti olja.

menjava-olja

Preverite akcijsko ponudbo zimskih gum! >>

Obiščite nas, da preverimo delovanje vašega vozila!

Vabimo vas na strokovni pregled vašega vozila na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

==> Spletna prodaja gum: https://gume-avto.si/

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Call Now Button