fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Fotografija prikazuje zimske gume, ki imajo oznako na bočnici M+S, ki dokazujejo, da gre za zimsko pnevmatiko.

Ali je pozimi boljše uporabljati zimske gume ali celoletne?

Poznate razliko med zimskimi pnevmatikami in celoletnimi ?

Počasi se približuje čas, ko bo obvezna zimska oprema. Se tudi vi sprašujete, kakšna je razlika med celoletnimi gumami in zimskimi gumami, ter ali lahko celoletne gume uporabljate pozimi?

Celoletne gume so praktične

Prednost celoletnih gum je, da jih lahko uporabljate čez celo leto. Celoletne gume so prilagojene na vse vremenske razmere na cesti. Uporabljate jih lahko po snegu in ledu ali na razbeljenem poletnem asfaltu. Celoletne gume se obnesejo do temperature max -3 °C. Za območja, kjer je več snega in nižje zimske temperature (pod -3 °C), se odsvetuje uporabo le-teh.
S celoletnimi pnevmatikami privarčujete, saj vam ni potrebno imeti kompleta letnih in zimskih gum. Pa tudi ni se potrebno ukvarjati s premontažo obeh kompletov. Vendar celoletne gume se obnesejo v območjih, kjer temperatura ne pade pod -3 °C.

Na fotografiji je zimska pnevmatika v zimskih razmerah, kjer se zimska guma bolje odreže od celoletnih gum.

Zimske gume so narejene za sneg in led

Zimske gume kot tudi celoletne gume imajo oznako M+S, zaradi česar se jih šteje v zimsko opremo. Oznaka M+S pomeni, da so gume narejene za blato in sneg (mud and snow). Vendar prave zimske gume imajo zraven še emblem snežinke, kar pomeni, da so izključno prilagojene zimskim razmeram na cesti.

Pozimi je priporočljivo imeti prave zimske avto gume

1. Tudi najbolj napredna tehnologija ne bo nudila varnosti, če se je ne uporablja pravilno.
2. Test pnevmatik je pokazal, da celoletne gume ne dosegajo kvalitete, kot jo imajo letne ali zimske gume.
3. Celoletne gume morajo ustrezati zelo velikemu številu zahtev, saj morajo biti prilagojene na vse razmere na cesti. Zato se celoletne gume po kvaliteti ne morejo primerjati z zimskimi gumami, ki so narejene samo za zimske razmere na cesti.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

VULKANIZER

Menjava gum

UGODNO

Hramba gum

AVTOOPTIKA

3D nastavitev podvozja