fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Fotografija prikazuje ročno zunanje čiščenje avtomobila, ki zajema tudi čiščenje s peno in zaščito podvozja.

Kako pogosto lahko čistimo avtomobil?

Redno čiščenje avta ščiti lak in preprečuje rjavenje

Poleg tega pa omogoča brezhibno ohranjenost vozila, zaradi česar ga boste lahko kasneje lažje prodali po višji ceni.

Če ste kdaj počitnikovali v okolici Pule na Hrvaškem in se vozili na plažo na rt Kamenjak, kamor vodi najbolj dolga in prašna cesta daleč naokoli, ste zagotovo vsak večer opazili velike količine prahu na avtu. Spominjal vas je na čudovit dan na prelepem rtu. Ko bi bil prah vedno tako zaželen. V resnici sta prah in umazanija zelo škodljiva za lak avta.

 

Kako pogosto je sploh potrebno čiščenje avtomobila?

 

Včasih je očitno, da moramo opraviti temeljito čiščenje avtomobila. Najbolj pogosta primera, ki kličeta po pranju, sta daljša vožnja po prašni makadamski cesti in pa, ko se na avtomobilu pojavijo ptičji iztrebki. Te je treba jemati resno in jih pravočasno odstraniti. Namreč, kislina v iztrebkih lahko poškoduje lak, če ga pustite predolgo na avtu. Isto velja za drevesno smolo in insekte.

Sicer pa večina strokovnjakov priporoča čiščenje avtomobila na dva tedna skozi celo leto. V zimskem času je treba avto čistiti celo pogosteje zaradi soli na cesti, ki povzroča rjavenje na podvozju. Takrat je potrebno poskrbeti za zaščito podvozja in redno pranje podvozja, da se sol sproti odstranjuje.
Avtomobil pa lahko operete tudi na daljše intervale, če se ne vozite pogosto ali če imate avtomobil v garaži.

 

Ne pozabite na čiščenje notranjosti avtomobila!

 

Tudi notranjost vozila potrebuje redno čiščenje, čeprav ni izpostavljena tolikšni količini umazanije kot zunanjost. Predpražnikov in sedežev ni težko umazati. Kvaliteten akumulatorski sesalec z visoko sesalno močjo je vedno dobra naložba, ki lahko sesanje naredi enostavno, celo zabavno opravilo. Pri roki naj bo v vedno škatla z avto-kozmetičnimi čistili in gobo za pranje avtomobila.
Usnjene sedeže in druge usnjene dele v avtu je priporočljivo čistiti 2x do 3x letno, s čimer boste poskrbeli za prijeten videz in daljšo ohranjenost. Ob zelo visokih ali zelo nizkih temperaturah je usnje treba negovati še bolj pogosto.

 

Fotografija prikazuje ročno čiščenje notranjosti avta v Avtocentru Avtostop v Ljubljani.

Kaj pa voskanje in poliranje avta?

 

Običajno večina potrebuje voskanje avtomobila vsaj 2x na leto. Naredite preprost test, ali potrebujete voskanje, tako da polijete malo vode po avtu. Če se naredijo kroglice vode, ne potrebujete voskanje. Če voda spolzi po avtu, pa je čas za voskanje avta. Vosek je pomemben ne samo zaradi izjemnega sijaja, ampak tudi omogoča osnovno zaščito pred lepljenjem korozivnih snovi, kot so sol, ptičji iztrebki ali drevesni sok.

 

Spomladansko globinsko čiščenje avta

 

Priporočljivo je tudi občasno globinsko čiščenje avta. Priporočljivo je tudi spomladansko čiščenje avta. To še posebej velja v primeru, ko v avtu kadite, jeste, vozite domače ljubljenčke ali pa se vam zgodi kakšen neljubi incident, npr. da nekdo bruha v vašem avtomobilu. Predvsem se je dobro spomniti globinskega čiščenja avta pred prodajo vozila!


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

ČIŠČENJE

Globinsko čiščenje sedežev

ZA LESK IN SIJAJ

Poliranje avta

PICK UP

Pridemo po vaš avto za čiščenje