fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Fotografija prikazuje čiščenje usnjenih sedežev in sredstvo za vzdrževanje usnja, ki ga izvajajo v Avtocentru Avtostop v Ljubljani.

Čiščenje in nega usnja v avtu

Redno čiščenje usnja v avtomobilu in do razpok v usnju ne pride

V avtomobilih niso nujno usnjeni samo sedeži. Veliko novejših avtomobilov ima usnje na volanskem obroču, menjalniku ali na vratih.
Usnje na otip ne bi smelo biti preveč trdo, prav tako naj se ne bi bleščalo ali preveč drselo. Pravilna nega usnju podari mehkobo in mat videz.

Pravo usnje je zelo vzdržljiv material. Vzdrževanje usnja je preprosto, saj se umazanija ne zažre v njegove pore. Umetno usnje pa je za vzdrževanje bolj zahtevno. Uporabljati je treba ustrezna sredstva za nego usnja in impregnacijo usnja ter paziti na njihovo medsebojno ujemanje.

Če niste prepričani, ali imate v vašem avtomobilu pravo ali umetno usnje, se o tem prepričajte v našem avtocentru v Ljubljani.

 

Čiščenje usnja v avtu

 

Usnjene sedeže in druge usnjene dele v avtomobilu je priporočljivo očistiti dvakrat do trikrat letno, s čimer boste poskrbeli za prijeten videz in daljšo obstojnost usnja. Z redno nego usnja v avtomobilu se boste izognili tudi razpokam v usnju. Ob zelo visokih ali zelo nizkih temperaturah mora biti nega usnja naša še pogostejša skrb in opravilo. Poleti se lahko hitreje poškoduje, pozimi pa izgubi elastičnost.
Če imate v avtomobilu usnje v svetlejših odtenkih, ga je treba čistiti še pogosteje.
Najboljše so sredstva za vzdrževanje usnja v obliki krem. Razpršilci niso natančni in lahko pustijo težko odstranljiv madež na plastičnih delih, ki se dotikajo usnja v avtu. Umetno usnje vzdržujte samo s sredstvi, ki jih priporoča proizvajalec vašega avtomobila.

Fotografija prikazuje čiščenja usnja in usnjenih sedežev v avtu s sredstvom za vzdrževanje usnja, ki ga obvladajo v Avtocentru Avtostop v Ljubljani.

Nega usnja v avtomobilu

 

In kako pravilno očistimo usnjene sedeže v avtomobilu? Umazanijo in maščobe je treba z usnjenih sedežev najprej temeljito očistiti. Vzemite si čas in s posebnim sredstvom za vzdrževanje usnja ter namensko krtačko zdrgnite celotno površino usnjenih sedežev v avtu, zlasti gube in šive. Usnjene sedeže nato obrišite s krpo iz mikrovlaken, potem pa z aplikatorjem nanesite ustrezno negovalno kremo za usnje, da z njo poskrbite za impregnacijo usnja. Če ste jo nanesli preveč, jo obrišite s krpo.

Izognite se stroškom za popravilo usnja v avtu

 

Usnje v avtu lahko poškodujejo različni ostri predmeti (ključi ipd.), drsanje hrbta ob sedež ali pritiskanje otroškega sedeža. Takim poškodbam se lahko izognete že s tem, da bolj previdno sedate in vstajate. Otroški sedež lahko podložite z gumijastim materialom ali s posebno podlogo za zaščito usnja.
Nekvalitetno usnje v avtu se hitreje obrablja, pri čemer je mogoče uveljavljati garancijo proizvajalca, če je ta še veljavna. Poškodovane usnjene dele v avtomobilu lahko tudi preoblečete.
Si želite profesionalno globinsko čiščenje usnja vaših usnjenih sedežev? V Avtocentru Avtostop nudimo ugodno temeljito čiščenje in nego z impregnacijo usnjenih avtosedežev, ki bodo po čiščenju in negi videti kot novi. Pokličite nas na telefon 041 544 533, nam pišite na info@avtostop.si ali nas obiščite na Devovi ulici 18 v Šiški.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

ČIŠČENJE

Globinsko čiščenje sedežev

ZA LESK IN SIJAJ

Poliranje avta

PICK UP

Pridemo po vaš avto za čiščenje