fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Kako vemo, kdaj kupiti nove gume?

Kaj vse vpliva na življenjsko dobo pnevmatike?

Življenjska doba pnevmatike ni odvisna samo od uporabe, nanjo vpliva še mnogo drugih dejavnikov. Ker noben komplet gum ne traja večno, vam v nadaljevanju članka ponujamo nekaj priročnih nasvetov, kako prepoznati, kdaj je potrebno zamenjati izrabljeno pnevmatiko in se odločiti za nakup nove gume.

Znaki, da vaša pnevmatika ni več uporabna

Obraba

Vidna obraba gume je najlažje prepoznavni element pri odločanju, ali je pnevmatika še primerna za vožnjo ali ne. Prekomerna obraba pnevmatike se pokaže tako, da je tekalna plast gume izrabljena preko meje optimalne varnosti, pojavijo pa se tako imenovani indikatorji obrabe. Pri letnih pnevmatikah je zakonsko določen ostanek globine profila pri najmanj 1,6 mm, pri zimskih gumah pa 3 mm. V kolikor zaznate neenakomerno obrabo tekalne plasti je to lahko na primer znak težav na vozilu, neprimernega zračnega tlaka v pnevmatiki ali preobremenjenosti.

 

Poškodbe

Če na pnevmatiki prepoznate zareze, razpoke, vdrtine ali mehurje, je čas, da se odpravite k vulkanizerju in opravite menjavo gum. Kakršnekoli nepravilnosti na pnevmatiki je treba vzeti resno, saj v nasprotnem primeru tvegate varnost vas in vseh ostalih udeležencev v prometu. Majhni defekti gum lahko povzročijo razpočenje ali drugo popolno odpoved pnevmatike.

 

Na fotografiji so zimske gume, katerih oznake na pnevmatikah se ne vidijo.

Staranje

Material v pnevmatikah se stara ne glede na to, ali gume koristite ali pa niso v uporabi (npr. v skladišču). S časom tako guma izgublja in spreminja lastnosti ter posledično ne more zagotavljati več ustrezne zmogljivosti, poveča pa se možnost poškodb in deformacij na pnevmatiki. Proizvajalci vozil ponavadi svetujejo menjavo gum na pet let, proizvajalci pnevmatik pa na deset let. Strokovnjaki v Avtocentru AvtoStop vam priporočajo nakup novih pnevmatik najkasneje po petih letih uporabe, da zagotovite zanesljivo vodljivost in oprijem vozila za nadaljnjo varno vožnjo.

Uporaben namig pri nakupu novih gum

Ko se odločite za nakup kakovostne zimske, letne ali celoletne gume, je priporočeno, da si pnevmatiko vizualno natančno ogledate, poiščete datum izdelave in povprašate vulkanizerja o lastnostih gume, materialih in garanciji.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

AVTOGUME

Gume z novimi DOT oznakami

VULKANIZERSTVO

Menjava gum

AVTO GUME

Hramba gum