fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Na fotografiji je avto, ujet med vožnjo v snežnih razmerah.

Vožnja v deževnih ali zimskih razmerah je lahko prijetna

Ko dežuje, razmere na cesti postanejo malo kaotične, kaj šele, ko sneži.

V dežju in snegu si vsi želimo, da naš avto dela brezhibno. Brisalci naj pridno brišejo steklo, ventilatorji naj hitro osušijo zamegljena stekla, da lahko vidimo odparkirati. Pri tem priporočamo, da redno menjate kabinske filtre, saj ko so stari in polni umazanije, postanejo vlažni. Obenem si želimo, da v prometni konici zavore dobro primejo, ko je treba naglo zavirati. In nenazadnje, da pnevmatike zmorejo dober oprijem v mokrem in spolzkem.

 

Da bo vožnja v zahtevnih vremenskih razmerah varna in prijetna, je ključen dobro opremljen avto.

 

1. Pnevmatike z dovolj profila

 

Za odličen oprijem na mokri cesti je pomembno, da imajo pnevmatike dovolj profila in pravi tlak v pnevmatikah. Od 15. 11. do 15. 3. je zakonsko obvezna uporaba zimskih pnevmatik z minimalno 3 mm profila, ali letne pnevmatike z minimalno 3 mm profila in snežne verige za pogonska kolesa. Ne pozabite, da so pnevmatike edini stik avta s cesto. Priporočamo, da se ne zanašate na zakonsko omejeno globino profila, saj vsak milimeter izboljša vozne lastnosti pnevmatike.

 

2. Zanesljive zavore

 

Zavore na spolzki podlagi dobro primejo, če redno skrbimo za zavorne ploščice in zavorno tekočino. V kolikor avto ob zaviranju naredi kakršenkoli zvok – cvili ali škrta – je treba avtomobil takoj odpeljati k avtomehaniku.

 

3. Brisalci, ki ne puščajo prog

 

Brisalce je priporočljivo kdaj pa kdaj očistiti, da se znebimo vseh smeti, ki povzročajo proge na steklu. Če kljub temu brisalci še vedno ne brišejo dobro, je treba zamenjati brisalce. Tako boste ohranili varno vidno polje.

 

Na fotografiji je ventilator, s katerim si pozimi hitro odrosite vetrobransko steklo.

 

4. Ventilatorji

 

Ventilatorje ste nastavili na najvišjo jakost, pa se stekla še vedno ne odrosijo? V takem primeru bo najboljša menjava kabinskega filtra. Stekla se tudi hitro odrosijo, če najprej nastavite najvišjo temperaturo.

V kaosu je možno uživati, če si pripravljen nanj.

  1. S. Če se hočete res dobro pripraviti na vožnjo po dežju ali snegu, se dobro naspite in omejite alkohol prejšnjo noč. Ker poleg dobre opreme potrebujete tudi koncentracijo.

Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

NOVE GUME

Kvalitetne pnevmatike

SERVIS ZAVOR

Menjava zavornih ploščic

AVTOKLIMA

Polnjenje klime