fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Fotografija prikazuje avto v zimskih razmerah, ko ima dolito tekočino za vetrobransko steklo, antifriz, snežne verige in poln akumulator.

Ali je vaš avto pripravljen na zimske razmere?

Poskrbite za preventivni pregled avta

Hladno vreme, mokre in zasnežene ceste zahtevajo ustrezno pripravljenost vašega avta. Preventivni avtoservis vam bo prihranil denar in neprijetnosti ob okvari v zimskih razmerah. Če vaš jekleni konjiček ni ravno brezhiben, ga je najbolje peljati na avtoservis. To je velikokrat tudi najlažja pot, da naredite redni pregled vozila.

V vsakem primeru pa lahko vsak sam poskrbi za osnovno pripravljenost avta na zimske nepredvidljive situacije.

 

Kako lahko sami naredite preventivni pregled avtomobila, ko je zima:

 

1. Osnovna zimska oprema

Osnovna zimska oprema naj poleg strgala za led in metlice obsega tudi manjšo lopato za sneg ter seveda rokavice. Ne pozabite tudi na prekrivalo za vetrobransko steklo, odejo in kable za pomoč pri vžigu ob praznem akumulatorju. Pametna ideja je imeti v avtu tudi polnilec za mobilni telefon.

2. Ne pozabi na hladilno tekočino

V motorju mora biti dovolj hladilne tekočine – antifriza. V nasprotnem primeru lahko tekočina pri nizkih temperaturah zmrzne in poškoduje hladilni sistem. Hladilno tekočino naj bi menjali vsaki 2 leti.

3. Pozimi največkrat zmanjka čistila za vetrobransko steklo

Poskrbite, da imate vedno dovolj tekočine za pranje vetrobranskega stekla in ustrezno razredčene s sredstvom proti zmrzovanju.

Fotografija prikazuje polnjenje akumulatorja za avto, ki pozimi pogosto odpove.

4. Vam akumulator za avto zanesljivo ne bo odpovedal?

Preverite, v kakšnem stanju je akumulator za avto. Akumulator mora biti res v dobrem stanju zaradi hladnega vremena, saj je takrat najbolj obremenjen. Menjava akumulatorja je običajna po petih letih. Preberite, kaj lahko naredite, če avto noče vžgati?

5. Kakšen imajo profil vaše zimske gume?

Prepričajte se o globini profila na zimskih gumah. Najmanjša globina profila zimskih gum je 3 mm, v pri letnih gumah pa 1,6 mm. Pozornost posvetite tudi datumu izdelave gum. Redno preverjajte tlak v pnevmatikah.

6. Imate snežne verige?

Če je v vašem kraju pluženje običajno oteženo, je potrebno imeti v prtljažniku verige za sneg za vaše gume.

7. Zavore delujejo brezhibno?

Pozimi je delovanje zavor še kako pomembno! Poskrbite za pregled zavorne tekočine, zavornih ploščic in zavornih diskov.

8. Dolijte motorno olje?

Preglejte, ali ima avto ustrezen nivo motornega olja. Motorno olje je potrebno menjati na vsakih 10.000–15.000 kilometrov. Pri tem zamenjajte tudi oljni filter.

9. Gretje avta učinkovito greje?

Preverite delovanje prezračevalnega sistema. Funkcija gretja in odmrzovanja vetrobranskega stekla mora nemoteno delovati. Po potrebi zamenjajte filter klima naprave ali filter kabinskega zraka.

Na fotografiji so brisalci za avto, ki so pri vožnji pozimi ključni za čisto vetrobransko steklo.

10. Brisalci za avto – ne zanemarite jih

Ne pozabite na brisalce za avto! Brisalci bi morali očistiti vetrobransko steklo brez črt. Po navadi se brisalci za avto obrabijo v roku enega leta.

11. So žarometi čisti in pravilno nastavljeni?

Tudi vse luči in »žmigavci« bi morali delovati brezhibno. Posvetite pozornost tudi lučkam nad okvirčkom za registrsko tablico. Žarometi morajo biti čisti in pravilno usmerjeni.

12. WD40 reši veliko težav

Pršilec WD40 je vaš zimski prijatelj – pa tudi nasploh, vsaka hiša bi ga morala imeti! Razpršite ga po ključavnicah in mehanizmih za zapiranje.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

TEST AKUMULATORJA

Akumulator

AVTO GUME

Nove zimske gume

PREGLED AVTA

Avtodiagnostika